Do závodů NW200 a TT nastoupí Honda s McGuinnessem a Harrisonem

Tým Honda Racing UK potvrdil pro letošní mezinárodní závody NW200 a Isle of Man TT 2023 jezdeckou sestavu ve složení John McGuinness MBE a Nathan Harrison. Oba jezdci budou sedlat stroje v továrních barvách japonského výrobce CBR1000RR-R Fireblade SP. Tým Hondy bude závodit ve třídách Superstock i Superbike.

Honda je nejúspěšnější výrobce, který na TT závodil a ze spolupráce s "Morecambe Missile", je pochopitelně nadšený. V roce 2022 společně oslavili 30. výročí modelu Fireblade a John McGuinness navíc zaznamenal 100. start na TT. Nathan Harrison je nyní týmovým kolegou jezdce, který mu byl v dětství vzorem a idolem. Loni jel poprvé v rámci seniorské TT a na konto si připsal kolo s rychlostí 128,087mph a s umístěním na desáté příčce. Třebaže to byla loni jeho premiéra v seniorské kategorii, závodění na Manu není Harrisonovi cizí, protože na Manx Grand Prix získal jak umístění na pódiu, tak i vítězství.

John McGuinness MBE před startem nové sezony s Hondou uvedl: „Loni byla jízda s Fireblade na TT něčím výjimečným a tak mi přišlo správné v tom pokračovat i další rok. S týmem Hondy se nemůžu cítit jinak než jako doma, takže musím Harvovi a Neilovi moc poděkovat. Oslavit 100 startů na TT s týmem a jet s tímto jedinečným zbarvením a celou historií, kterou máme, bylo opravdu něco úžasného. Loni se nám také na superbiku podařilo proniknout do první pětky, což bylo skvělé, ale já jsem hladový po něčem dalším. Teď už chci začít a znovu závodit!”

„Závodit po Johnově boku a jezdit v týmu Honda Racing UK byl vžd můj sen,”
prozradil Nathan Harrison a pokračoval: „Pocházím z manské rodiny, která se vždy zabývala motocyklovým sportem, a TT jsem měl vždy v krvi. Když jsem jako dítě sledoval TT, kde John a Honda dominovali, chtěl jsem se stát dalším "Johnem McGuinnessem" a na to jsem se plně soustředil. Nemohu dostatečně poděkovat společnosti Havier & Honda Racing UK za tuto příležitost. Je to teprve moje druhá TT v životě, takže jet na ní na skvělém motocyklu a s nejlepším týmovým kolegou, jakého jsem si mohl přát, bude neuvěřitelný zážitek.”

„Doufám, že z dlouhodobého hlediska mě získávání zkušeností od Johna, které nemám, učení se od týmu se zkušenostmi, které mají s Fireblade, a v neposlední řadě můj vlastní pokrok, doufám, že právě díky tomu dokážeme učinit drobné pokroky ve srovnání s loňským rokem a v příštích letech se dostali na ten nejvyšší stupeň pódia. Rád bych využil této příležitosti a poděkoval mámě a tátovi za veškerou jejich podporu a obětavost v průběhu let, mým sponzorům a podporovatelům za to, že při mně stáli a pomohli mi dostat se na tuto pozici, kde jsem získal tuto fantastickou příležitost,”
dodal Harrison závěrem.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist