Změna na pozici Viňalesova šéftechnika, Garcia končí, nastupuje Galbusera

Zajímavá změna nastala po italské Grand Prix a to na pozici šéftechnika týmu Mavericka Vi?alese, továrního jezdce týmu tří ladiček Monster Energy Yamaha MotoGP. Jak tým uvedl v tiskové zprávě, došlo mezi dosavadním šéftechnikem Estebanem Garcíou Amoedokem a Yamahou k oboustranné dohodě o ukončení spolupráce s okamžitým účinkem.

Španěl Maverick Vinales vyhrál úvodní závod sezony v Kataru, ale od tohoto okamžiku nezaznamenal ani jedno umístění na stupních vítězů a z posledních pěti závodů si přivez celkem 39 bodů. Pře závodem v Barceloně je průběžně šestý a na týmového kolegu Quartarara ztrácí 41 bodů.

Spolupráce Mavericka Viňalese s Estebanem Garcíou začala v roce 2019, když z týmu Španěla odešel bývalý šéftechnik Jorge Lorenza, jímž byl Ramon Forcada. Nyní končí Garcia, jehož od katalánské GP vystřídá Silvano Galbusera. Toho známe jako šéftechnika Rossiho týmu v období let 2014 až 2019. Galbusera tehdy při odchodu řekl, že potřebuje víc času trávit doma a převzal dohled na testovacím týmem Yamahy, kde je nyní Cal Crutchlow.

„Esteban přišel k týmu v roce 2019,“ uvedl ředitel tovární stáje Yamahy, Massimo Meragalli. „S Maverickem už kdysi spolupracovali, a v roce 2013 vyhráli světový titul Moto3. Jsme Estebanovi vděčni za vše, co pro nás udělal, výsledkem čehož je jedenáct pódií pro Mavericka a to včetně čtyř vítězství, tří druhých a čtyř třetích míst. Rozloučit se s členem posádky je pokaždé těžké a smutné, ale došlo k tomu na základě nejlepšího rozhodnutí pro obě strany. Přejeme Estebanovi do budoucna vše nejlepší.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist