Zdravotní problémy staví Pedrosu do těžké situace

Španělský závodník Dani Pedrosa loni řešil operativně problémy s nedostatečným prokrvením pravého předloktí a zdálo se, že je tento problém již minulostí. Bohužel u Španěla se stejné problémy naplno projevily znovu v průběhu katarské Grand Prix a ovlivnily jeho výkon v závodu, do něhož startoval druhý. Je možné, že závodění bude muset na čas přerušit.

Španěl v tiskové zprávě týmu píše, že mu zdravotní problémy ovlivnily závěr loňského ročníku a od lékařů má doporučení již žádnou další operaci nepodstupovat. Dani Pedrosa přiznává, že je ve velmi obtížné situaci, možná nejtěžší ve své závodní kariéře.

„Závod dnes večer nedopadl podle plánu a bohužel, měl jsem vážné problémy s pravým předloktím, což pro mě není vůbec dobrá zpráva,“ řek úvodem šestý v cíli katarské GP Dani Pedrosa. „Přes zimu jsem velmi usilovně pracoval, abych nalezl řešení, protože jsem měl problémy v každém z posledních závodů uplynulé sezony.“
„Každý doktor mi doporučuje, abych již další operaci nepodstupoval a já se pro to snažil najít nějakou alternativu, ale jak to vypadá, nic v tomto ohledu nezabírá. Teď musím zhodnotit své možnosti, jak v této věci dál postupovat. Pravděpodobně jde o nejtěžší moment mé kariéry. Udělám vše pro to, abych nalez řešení, ale v této chvíle je těžké si představit, co by to mohlo být,“
dodal Španěl.

Těžko říct, ale je pravděpodobné, že jezdec Repsol Hondy bude nucen na čas přerušit aktivní kariéru. Španělský tisk je o tom už nyní přesvědčen. Pedrosa měl říci, že nedokáže závodit na sto procent a proto musí na čas skončit. Tím myslel hned teď. To také později potvrdil oficiálnímu webu šampionátu motogp.com.

Zatím není nic definitivní, ale je třeba se na tuto možnost připravit a čekat oficiální zprávu HRC. Jak pro Daniho Pedrosu, tak pro Repsol Hondu je to nyní velmi komplikovaná situace, na kterou se bude zřejmě nejlepší vyspat. Ráno moudřejší večera.
.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist