Závod na Phillip Islandu bez továrních Yamah

Na startu dnešního závodu Grand Prix Austrálie nebudou pro zranění ani Američan Ben Spies a ani španělský úřaduíicí mistr světa Jorge Lorenzo. Tím by se dnes stal Casey Stoner mistrem světa, pokud tedy dojede do Top-6.

Po dnešním warm upu může Casey Stoner pomalu začít plánovat s oslavou titulu mistra světa. Kvůli svému zranění po pádu v závěru warm upu nebude totiž na startu dnešního závodu Grand Prix Austrálie jeho jediný konkurent v boji o titul mistra světa 2011. Jorge Lorenzo si při pádu zranil prst své levé ruky tak nešťastně, že mu toto zranění neumožní startovat v dnešním závodě na Phillip Islandu.

To v praxi znamená, že jediný Stonerův soupeř o královskou korunu je tak mimo hru. Pokud dnes skončí Stoner do Top-6, tak získá svůj druhý titul mistra světa po roce 2007. Jelikož Stoner doposud jasně ve všech trénincích domácího závodu jednoznačně kraloval, tak se dá očekávat, že v den svých 26-tých narozenin bude moci slavit Casey Stoner i titul mistra světa a to při domácím závodě Grand Prix Austrálie.
Po odřeknutí startu Jorge Lorenza bude chybět i jeho týmový kolega Ben Spies. Ten havaroval v kvalifikaci a dostal při tom velkou ránu do hlavy. Při absolvování warmu upu zjistil Texasan, že mu chybí koncentrace a proto se s týmem rozhodl odříci svou účast v dnešním závodě z bezpečnostních důvodů a s ohledem na ostatní soupeře.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist