Závěr sezony s Karlem Abrahamem, parádní akce, skvělí fanoušci

Tiskové středisko Masarykova okruhu v Brně bylo v sobotu večer plné podobně jak je tomu během srpnové Velké ceny v Brně. Jen místo novinářů převládali fanoušci závodění na dvou kolech a především českého závodníka Karla Abrahama. Přímo na místě byl náš fotograf Lubor Horák, který připravil fotogalerii a informace pro všechny, kteří to do Brna letos nestihli.

Sezona MotoGP 2018 skončila, stejně jako testování. Jezdci se rozjeli do všech koutů světa. Někteří, a nebude jich jistě málo, čas volna věnují regeneraci či léčbě, jiní si možná najdou čas na setkání s fanoušky. Mezi tyto jezdce právě patří i jediný český účastník šampionátu MotoGP Karel Abrahám, který v letošní sezoně absolvoval již 100. Grand Prix. Že je to sport pro tvrdé chlapy připomínalo i Karlovo kulhání, které jak se ukázalo bylo zapříčiněno kondičním během.

Plné tiskové středisko Automotodromu Brno tuto sobotu 1.prosince 2018 uvítalo příznivce MotoGP a fanoušky Karla Abraháma. Volný vstup, možnost se ptát na vše co vás zajímá, zakoupení týmového oblečení nebo knihy plné krásných fotek, to byla jistě možnost jak trávit tento první prosincový den. Podpisové kartičky opatřeny vlastnoručním podpisem a společné fotografie jen tyto chvilky podtrhly.

Že je Karel schopný a pohotový vyprávěč víme všichni ,kdo jsme ho společně i se zde přítomným Václavem Svobodou slýchali jako spolukomentátora přenosů MotoGP. Václav zdatně doplňoval Karlovo vyprávění a řeč se vedla nejen o letošní sezoně, testech, technice, vybavení … zvědavost přítomných a příjemná nálada spustila i zajímavé dotazy na jednotlivé jezdce a Karlovy osobní postřehy z profesního života jezdce MotoGP. Můžeme tak malinko prozradit, že Rossimu by desátý titul Karel moc přál, Dovi je sympaťák a Jorge příjemný kolega. Na další sezonu se moc těší a Desmosedici model 2018 “zdědil“ právě po jezdci s číslem #99.

Povídání se neslo v pohodové atmosféře a prostředí s možností občerstvení, takže všech zhruba 400 zúčastněných, mezi kterými se třeba objevil jezdec Ondra Ježek, nebo špičkový fotograf MotoGP Mára Paulíček, dospělo po dvou hodinách k závěrečné dražbě Karlova moto oblečení. Výtěžek dražby Kč 69.500,- bude věnován Nadačnímu fondu Nejen srdcem, který podporuje nemocné, týrané a opuštěné psy za pomoci finančních příspěvků. Popřejme tak Karlovy úspěšnou sezonu 2019 a tešme se na další setkání.

Před samotnou akcí na Masarykově okruhu proběhla každoroční vzpomínka na neodžité narozeniny motoristického novináře Amose Krejčího, který nás navždy opustil v roce 2012. Tato pietní vzpomínka proběhla u Amosova pomníčku, který je umístěn pod Farinovou zatáčkou, kultovním místem starého závodního okruhu.
Čest jeho památce.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Lubor Horák - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
skinny přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist