Zarco může překvapit a sezonu dokončit u LCR Hondy

Jméno Francouze Johanna Zarca je v poslední době skloňováno ve všech pádech a to ani ne tak kvůli jeho sportovním výsledkům, ale s ohledem na jeho závodní kariéru. Letos jel první rok s továrním týmem KTM, pak původní dvouletý kontrakt zkrátili na jeden rok a jeho posledním závodem v sedle KTM bylo Misano, protože od Aragonie už Zarca nahradil Fin Kallio. Francouz se dostal do hledáčku Yamahy, která ho moc chce pro svůj nově posilovaný zkušení tým, ale vše může být nakonec jinak.

Už se zdálo, že Johann Zarco zamíří zpět k Yamaze, kde se mu dříve tolik dařilo, ale dle serveru GPOne.com nyní přišla zcela nová informace, která Zarca posílá do náruče dalšího japonského giganta Hondy. Jezdec LCR Hondy, Japonec Takaaki Nakagami, má podobné zdravotní problémy s ramenem jaké měl Marc Márquez. Úřadující šampion podstoupil operaci po skončení sezony a následných testech a měl velký problém se dostat do formy před začátkem nové sezony. Tomu by chtěl Nakagami předejít a operaci podniknout už po domácím závodu v Motegi.

Tady se otevírá prostor pro Johanna Zarca, jelikož LCR Honda by potřebovala náhradního jezdce pro Grand Prix v Austrálii, Malajsii a Valencii. Cal Crutchlow právě nedávno hovořil na toto téma a určitě ví o čem mluví, když prozradil, že RC213V nebude o nic snadnější než KTM, jelikož s ní letos válčí všichni kromě Márqueze, který teď v Thajsku získal další titul.

A fakt, že ostatní mají potíže, jako například Jorge Lorenzo, přibližuje Zarca k Hondě ještě víc. Je totiž možné, že Jorge Lorenzo po letošním katastrofálním ročníku nebude dál s Hondou pokračovat. HRC má tedy možnost si v posledních třech závodech sezony 2019 prověřit kvality Zarca a pro sezonu 2020 ho třeba posadit na motorku vedle Márqueze nebo Crutchlowa. Teď jen záleží, zda HRC s Nakagamim prodlouží smlouvu a zda Japonec dostane zelenou k předčasnému ukončení sezony z důvodu operace ramene.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
skinny přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist