Zarco bude chybět minimálně ve dvou úvodních trénincích

Francouz Johann Zarco byl součástí incidentu v závodu Velké ceny Rakouska při němž došlo ke kontaktu s Francem Morbidellim a oba havarovali v době, kdy jeli kolem 300 kilometrů za hodinu. Zatímco Morbidelli vyvázl sice potlučený, ale bez zranění, Francouz Zarco musel ve středu na operaci zápěstí.

Krátce před operací Johann Zarco uvedl, že ji absolvuje v Itálii a jedná se o klasickou proceduru, kdy mu zlomenou člunkovou kost fixují kovovou destičkou. Ve středu měl operaci a ve čtvrtek už byl zpátky na okruhu Red Bull Ring, kde měl na programu lékařskou prohlídku a slyšení u stevardů FIM.

Jenže v případě Johanna Zarca to nebude tak snadné, jak si původně myslel. Na základě předpisů MotoGP může jezdec podstupující operační zákrok zažádat o lékařskou prověrku až po osmačtyřiceti hodinách od zákroku. To znamená, že na prohlídku může až v pátek a pokud dostane zelenou, do víkendu GP Štýrska se zapojí až sobotním třetím tréninkem.

AKTUALIZACE – po slyšení Johanna Zarca s Francem Morbidellim u stevardů FIM, ohledně jejich incidentu ze závodu GP Rakouska, došlo k rozhodnutí penalizovat francouzského závodníka Avintie startem z boxové uličky. Pokud by v pátek Zarco neprošel lékařskou prohlídkou a nestartoval v GP Štýrska, start z boxové uličky absolvuje v prvním klání do kterého nastoupí, to znamená, že by to mohl být první závod v Misanu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist