Zamíří Pedrosa k Yamaze?

Honda hraje s Danim Pedrosou hodně riskantní a vůči němu hodně neférovou hru. Pro média je sice malý Španěl prezentován jako nástupce čísla "1" Caseyho Stonera, ale vše vypadá pouze jako zdržovací taktika. Jestli totiž bude mít Rossi Ducati opravdu "plné zuby", tak pojede za Repsol dvojice Rossi-Marquez a Pedrosa se objeví v týmu Tech3 Yamaha. Více v článku...

Výchozí situace je celkem jasná a tak ji jen připomenu. Už přes dva roky je hodně napjatý vztah mezi dvojicemi Pedrosa - Puig a Nakamoto - Suppo. Důvodem byla skutečnost, že Japonec s Italem dovedli k Repsolu novou týmovou jedničku jménem Casey Stoner. Nyní je sice "klokan" ze hry, ale:
"Po veřejném oznámení toho, že Casey skončil, tak mně Nakamoto říkal, že hned začne s námi  jednat. Dlouhé čtyři týdny se ale vůbec nic nedělo. Mezitím podepsal smlouvu s Yamahou Lorenzo. A když se tedy rozhodl i on, tak zřejmě čekají na rozhodnutí Rossiho...Od HRC jsem se doslechl, že si totiž dovedou představit možnost, že by Rossi ukončil svou kariéru u Hondy. Pokud tedy Livio Suppo na veřejnosti říká, že prioritu má jednání o prodloužení smlouvy právě se mnou, proč to nečiní. Je to pouze klasické jednání této osoby a jen to potvrzuje jeho charakter. Ovšem brzy přijde moment, kdy se budou muset vyložit karty otevřeně na stůl. A ačkoliv tedy Jorge Lorenzo už prodloužil svou smlouvu s Yamahou o další dva roky, tak my jsme ještě neudělali ani jeden krok směrem dopředu. A neprozradím žádné tajemství, když teď řeknu, že mám i nabídku od jiného týmu", vysvětluje pro SpeedWeek Dani Pedrosa. 

Protože Yamaha-Factory v žádném případě nepojede s dvojicí Lorenzo-Pedrosa a příchod Daniho k "rudým" by se také mohl nazvat jiným slovem jako skoro jistá sebevražda, tak se může jednat pouze o tým Tech3 Yamaha.

"Musím si dát hodně pozor a vyhledat pro mě to nejlepší řešení. Jistě, jsem od prvního dne závodění dítětem Hondy, ale změna dresu by také nemusela být marná. Ostatně je to vidět i u špičkových fotbalistů", říkal v britském paddocku tovární pilot Repsol Hondy.
Ani Dani Pedrosa a ani Alberto Puig nejsou v této šachové hře žádní nováčci, takže dobře vědí, že možnost podržet si Pedrosu pro Hondu až do okamžiku Rossiho "Ano" se nabízí jako první varianta a pak "sbohem a šáteček": tovární tým Repsol pojede v roce 2013 v sestavě Valentino Rossi - Marc Marquez.

Samozřejmě, že je zde i jiná varianta, na kterou upozorňuje už výše zmiňovaný Livio Suppo - marketingový ředitel Hondy: "Nikdo nemůže říci, zda bude Rossi lepší než Pedrosa, který vloni vyhrál stejně závodů jako Lorenzo. Valentino u nás jel naposled v roce 2003 a od té doby už uplynulo hodně času. Pokud ale Rossi u nás nebude vyhrávat, tak fanoušci a média řeknou, že je za to zodpovědná Honda".

Proto se nabízí jako elegantní řešení závodění Rossiho v satelitním týmu, ale s plnou podporou továrny.

Rossi může být klidně přetransfermován do LCR jako týmový spolujezdec Stefana Bradla - což by byl splněný sen Lucia Cecchinella, nebo rovněž s plnou tovární podporou do San Carlo Honda Fausta Gresiniho a ani on by se nebránil, ostatně Rossi by do obou týmů přivedl chybějící sponzory.

A mladý Španěl Marc Marquez by tak byl novou reklamní tváří španělské firmy Repsol.
A Dani Pedrosa: "Pečlivě zkoumám všechny možnosti. Je mně úplně jedno, kdo bude mým týmovým kolegou a ve kterém týmu. Zažil jsem jich už hodně a svou pravou rukou na plynové rukojeti jsem si vždy zaslouženě řekl o tovární materiál".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist