Začátek sezóny třídy MotoGP v nedohlednu. Závod v Austinu v ohrožení

Podobný osud jako thajskou GP pravděpodobně zasáhne také Velkou cenu v Austinu. V Texasu byl kvůli koronoviru zrušen festival South By Southwest a jelikož se tamní situace neustále horší, objevily se první zprávy právě o ohrožení také amerického závodu.

Počet lidí, kteří zemřeli na koronavirus, stoupl ve Spojených státech amerických na 17 osob, 21 občanů je pak ve vážném ohrožení života. Vzhledem k lehkému přenosu této nemoci tak došlo k zavření několika škol a i ke zrušení velkých akcí, mezi které patří například festivaly v Miami a v Austinu.

V souvislosti s výše zmíněným opatřením tak lze v nejbližších dnech očekávat také zrušení závodů na okruhu Circuit of The Americas, kde by se mělo jet začátkem dubna. Dříve se mluvilo i o variantě uskutečnění Velké ceny takzvaně „za zavřenými dveřmi“, tedy bez diváků, takovou možnost však Carmelo Ezpeleta odmítl.

Otázkou zůstává, zda by byl závod v Austinu zrušen, či podobně jako thajská Grand Prix pouze přesunut na jiné datum. Dorna s FIM by tak byla nucena opětovně revidovat kalendář, který již dostál některých změn. Jezdci MotoGP by se představili poprvé v Argentině, i když ani v tomto případě nechtějí organizátoři zatím nic slibovat. Potvrzené pak již je, že se Velká cena Aragonu pojede o týden dříve, než byla původně plánovaná, následovat pak bude z března přesunutá thajská GP.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist