Za podpis s Hondou Lorenzo vděčí Márquezovi

Jezdec tovární Ducati Jorge Lornezo má před sebou posledních pár závodů než zavře dveře boxu továrního týmu italského výrobce naposledy. Nedávno Márqueze obvinil, že byl příčinou jeho pádu v Aragonii, ale na druhou stranu v jednom z rozhovorů prozradil, že je Márquezovi vděčný, že došlo k jeho podpisu s Hondou. Přestup Jorge Lorenza k Hondě by se nerealizoval pokud by tomu nebyl příznivě nakloněn Marc Márquez. Úřadující šampion a lídr průběžného hodnocení to zřejmě považuje za další výzvu, které by chtěl čelit.

Druhá sezona u Ducati nezačala pro Jorge Lorenza ideálně a Španěl byl u dna tabulky průběžného hodnocení. Vedoucí představitelé italského výrobce už ztráceli trpělivost a Lorenzo nakonec všechny překvapil tím, že zvolil rozchod a cestu k Hondě. Tovární tým HRC rovněž překvapil a to tím, že angažoval k Marcu Márquezovi jezdce s nímž to tak snadné jak s Pedrosou mít rozhodně nebudou.

Španěl Jorge Lorenzo si je vědom, že pokud by Márquez nebyl jeho příchodu pozitivně nakloněn, musel by zvolit jinou cestu a to pravděpodobně k nové satelitní stáji tří ladiček. „Podle mě je to tak, že si hodně věří a nechce ukázat žádnou slabost,“ uvedl na adresu Márqueze Jorge Lorenzo pro motorsport.com. „Dlužím mu fakt, že jsem mohl podepsat s Hondou a jsem mu za to velmi vděčný, jelikož jsem v danou chvíli čelil velmi obtížné situaci.“

Prvním testem s Hondou bude pro Jorge Lorenza Valencie. Ovšem nyní má z sebou pár nepodařených závodů, pár zranění, která nakonec vyústila v předčasné ukončení závodního víkendu v Thajsku. Teď musí myslet nejen na zdárné ukončení sezony s Ducati, ale také na to, aby byl fit na test ve Valencii, protože od toho se bude odvíjet jeho adaptace RC213V.

„Určitě to pro mě bude napoprvé šok, protože už na první pohled můžete vidět ten velikostní rozdíl. Honda je o hodně menší a to bude mít své pozitivní i negativní aspekty,“ dodal Lorenzo, který už má za sebou bohaté zkušenosti s Yamahou a nyní s Ducati. Na to jak si poradí s Hondou si budeme muset ještě nějakou dobu počkat.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 10 Kč od 8 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Valentin přispěl 2 Kč
freddy32 přispěl -1 Kč
HeavyMental46 přispěl -1 Kč
masi přispěl 2 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
Nagash přispěl 2 Kč
skinny přispěl 2 Kč
KARING přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist