Z testu vytěžila Aprilia maximum, Espargaró ale odjíždí se zlomeným malíčkem

Během dvou dnů oficiálních testů královské kubatury v Misanu najeli jezdci Aprilie Aleix Espargaró, Maverick Viňales a Lorenzo Savadori celkem 427 kol. Zkoušky RS-GP probíhaly jak s ohledem na novou sezonu 2023, tak s ohledem na tu letošní v níž je Aleix Espargaró ve hře o světové prvenství.

Bohužel ve středu měl Aleix Espargaró ve třinácté zatáčce pád a testování musel předčasně ukončit, jelikož si pádem zlomil malíček levé ruky. Jedná se o mikro zlomeninu, takže dle vedení týmu i jezdce samotného není důvod k obavám.

„Zranění si naštěstí vyžádá jen krátký odpočinek,” konstatoval Aleix Espargaró. „Zítra to prověříme podrobnějšími testy, ale před Aragónem nemám obavy. Testy celkově dopadly pozitivně. Vyzkoušeli jsme některé koncepty s výhledem na rok 2023, ale budeme muset data dobře analyzovat, protože Misano je trať s velkou přilnavostí, zejména po závodním víkendu. Bude třeba ještě jednou potvrdit získaný cit s motorkou také na jiných tratích.”

Španěl Maverick Viňales k testu uvedl: „Těmito testy jsme rozhodně udělali krok vpřed. Jsem spokojen s prací, kterou Aprilia odvádí, a to jak s ohledem na rok 2023, tak i proto, aby mi pomohla v letošním finále sezony. V nedělní druhé části závodu jsem ve srovnání s nejlepšími jezdci něco ztratil, takže v posledních dvou dnech jsme měli možnost tuto situaci analyzovat a zapracovat na jejím zlepšení.”

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist