Yamaha testuje v Sepangu (3)

Tovární tým Yamahy společně s továrním týmem Suzuki ukončily testování na okruhu Sepang.

Tým Gauloises Fortuna Yamaha dnes ukončil třídenní test motocyklu YZR M1, který probíhal na okruhu Sepang v Malajsii. Pro Valentina Rossiho a Colina Edwardse tak skončil letošní náročný rok, jelikož do startu zákazu testování již továrny Yamaha nehodlá testovat svůj čtyřtaktní motocykl.
V horkých, slunečních podmínkách oba jezdci nastoupili ke svému programu, jenž u Mistra Světa Valentina Rossiho opět znamenal testování nového motocyklu pro sezónu 2005, zatímco Američan Edwards jezdil na letošním modelu úspěšného stroje. Valentino Rossi také dnes absolvoval jednu závodní délku, při které byla testována odolnost nové verze YZR M1.
“Během těchto tří dnů jsem pracoval na novém motocyklu,“ říkal na závěr testování Valentino Rossi. “Zdá se, že každý rok více a více testuji, dokonce i dříve začínám. Yamaha učinila mnoho práce, aby sem mola dostat tento motocykl a umožnit nám na něm odstartovat práci. Bylo proto pro mne velmi důležité být zde. Sice není na tom motocyklu všechno nové, ale přesto se Yamaha hodně změnila. Usilujeme o zvýšení stability, ale chceme udržet dobré ovládání. Také hledáme trochu větší výkon, což jak všichni vědí je oblast, kterou potřebujeme zlepšit. Ještě sice nejsme tam kde chceme být, ale inženýři budou během zimní přestávky na motocyklu pracovat. Jsem si jistý, že až se setkáme v lednu, tak budeme blíže k našemu cíli. Nyní se těším na dlouhou dovolenou.“
Valentino Rossi - 2:02,35 (44 kol)
Colin Edwards - 2:04,31 (13 kol)
Podrobnosti o práci týmu Suzuki MotoGP, který v Sepangu také testoval, opět nebyly zveřejněné.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist