Yamaha se ústně dohodla s Andreem Doviziosou, od Misana pojede opět v MotoGP

Andrea Dovizioso se s největší pravděpodobností vrátí zpět do MotoGP. S Yamahou se ústně dohodl na svém nástupu do týmu Petronas, ve kterém by měl jet už v Misanu. Angažmá by pak mělo pokračovat i v další sezóně.

„Ještě není nic podepsaného, takže nejde o nic oficiálního. S Andreem a jeho managementem jsme ale dosáhli ústní dohody a Andrea se k nám velmi brzy připojí, pravděpodobně už v Misanu. Od tohoto závodu pojede v týmu Petronas, kde bude i příští rok,“ uvedl Lin Jarvis.

U Petronasu by měl jet Dovizioso místo Franca Morbidelliho, který by se měl přesunout na místo Mavericka Viñalese do továrního týmu. S šestadvacetiletým Španělem ukončila Yamaha v Rakousku smlouvu. Nový kontrakt podepsal Viñales s Aprilií, jejíž motorku bude v následujících dnech testovat. Stejně jako Dovizioso by se i on mohl na trať vrátit právě v Misanu.

Andrea Dovizioso přerušil svou kariéru minulý rok, nikdy se však netajil tím, že by se do MotoGP rád vrátil. Doposud pracoval u Aprilie jako testovací jezdec, v případě angažmá u Yamahy ho tak budou čekat formality co se smluv týče.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist