Yamaha představila tovární tým MotoGP

V sezoně 2021 zvolila Yamaha pro tovární tým Monster Energy Yamaha MotoGP jezdeckou sestavu Maverick Viňales a Fabio Quartararo, jenž je novou posilou týmu. Po letech spolupráce chybí Valentino Rossi, který ale bude rovněž využívat továrních výhod, ale v barvách satelitu tří ladiček Petronas Yamaha Sepang Racing Team. Oficiální prezentace proběhla ve virtuálním prostředí s ohledem na celosvětovou zdravotní situaci. Titulární sponzor Monster Energy a tudíž i barvy týmu zůstávají stejné, na jaké jsme byli v posledních letech zvyklí.

V roce, kdy Yamaha oslaví šedesáté výročí závodění v sérii Grand Prix nasazuje jejich tovární tým Monster Energy Yamaha MotoGP novou jezdeckou sestavu. Zůstal zkušený Maverick Viňales a novou posilou je Francouz Fabio Quartararo. Oba jezdci jsou mladí, talentovaní a hladoví po vítězství. Právě triumfem v královské kubatuře by letos chtěla Yamaha oslavit kulaté výročí závodní v mistrovství světa silničních motocyklů.

Virtuální prohlídku moderovala Federica Masolin, jenž postupně vyzpovídala Takahira Sumiho (vedoucí skupiny Yamaha Motor Co., Ltd.’s MotoGP), Lina Jarvise (šéf týmu Monster Energy Yamaha MotoGP a ředitel Yamaha Motor Racing), Massima Meregalliho (vedoucí týmu Monster Energy Yamaha MotoGP), tovární jezdce tří ladiček Mavericka Viñalese a Fabia Quartarara. Hovořil také zástupce sponzora Mitch Covington (Monster Energy Senior Vice President Sport Marketing). Nakonec představili to nejdůležitější a to litrové prototypy Yamaha YZR-M1 a jejich barvy pro sezonu 2021.


Španěl Maverick Viňales během prezentace týmu uvedl: „Minulý rok byl šílený pro nás pro všechny. Co bylo je už za námi a my se nyní soustředíme na to co přijde. Tím, že zrušili dva testy v Sepangu teď budu muset o něco déle čekat než usednu do sedla své M1. Je to dlouhá zimní přestávka, takže jsem už hodně netrpělivý, abychom se co nejlépe pustili znovu do práce. Máme k dispozici jen testy v Kataru, takže budeme muset okamžitě dosáhnout co nejvyšší úrovně.“

„Jsem nadšený, že zahajuji novou sezonu, zejména pak proto, že se tak děje v novém týmu,“ prozradil Fabio Quartararo. „V průběhu své závodní kariéry jsem takto putoval tým od týmu. Líbí se mi to. Je vzrušující pracovat s novými lidmi a učit se novým věcem. Nemůžu se dočkat testu v Kataru! Už jsem netrpělivý až si poprvé vyzkouším svoji Monster Energy Yamahu YZR-M1. Na sociálních sítích jsem viděl spoustu variant mého čísla na kapotě tovární Yamahy, a třebaže byly animace kvalitně provedené, nic nešlo přirovnat pocitu, když jsem to číslo uviděl ve skutečnosti na motorce poprvé.“

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist