Yamaha news

Spokojenost panuje v týmu Yamahy. Kombinace rookiho – bažanta Jorge Chuppa-Chups Lorenza, pneu Michelin a Yamahy asi nebude špatná. Ve velkém vedru zajel svoje nejlepší kolo na kvalifikační gumě, ale výborné a vyrovnané časy dával i na závodních pneumatikách. Jak sám říká, byl to pozitivní den i přes nepříjemnost v průběhu závodní simulace. Havaroval totiž v okamžiku, kdy při akceleraci mimo ideální stopu ztratil kontrolu nad motocyklem. A protože se vše obešlo bez následků pokračoval s výbornými časy v „plnění harmonogramu“.

Pozitivně naladěn byl i Valentino Rossi. Testoval mnoho novinek, od nových pneumatických ventilů, přes novou elektroniku až po pneu Bridgestone. Přínos vidí hlavně v mnoha posbíraných datech a poznatcích která budou zásadní pro další testy, opět v Sepangu, 5. - 7. února (ale ty časy také nabyly k zahození)

O tom, že Yamaha vykročila dobře, svědčí i výsledky týmu Tech3. Herve Poncharal, týmový boss, vysoce hodnotil oba jezdce. Jak Colina Edwardse, který v Sapangu dosáhl pravděpodobně nejrychlejšího času na závodních pneumatikách, tak nováčka v této třídě, pana MS WSBK Jamese Toselanda (dosáhli 5. resp. 9. času). Tým Yamaha Tech3 se stěhuje do Austrálie, kde příští týden testuje na okruhu Phillip Island.

Informace o redaktorovi

Tomas Mysliveček - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist