Yamaha 2011: Vale&Jorge, Vale&Ben nebo Jorge&Ben?

Australan Jeremy Burgess, šéfmechanik Valentina Rossiho, by byl velmi rád, kdyby i v roce 2011 jezdil Valentino Rossi u Yamahy.

Do spekulací, co bude dělat v příštím roce Valentino Rossi, se vložil i jeho šéfmechanik Jeremy Burgess. Pro Motorcycle News říká zcela jasně, že by byl hodně rád, kdyby Rossi zústal u Yamahy: "Budu se cítit opravdu dobře, pokud vše zůstane při starém. Jsem totiž egoista. Je pochopitelně hodně lidí, kteří by ho rádi viděli, že u Yamahy skončí. Ale Furusawa to už několikrát řekl úplně jasně, co pro Yamahu znamená Rossi".



Kdyby snad přece jen došlo k tomu, že Rossi opustí značku Yamaha, tak navždy zůstane pro motocyklového fanouška s touto značkou spojený: "Z hlediska marketingu patří a navždy zůstane spojení Rossi - Yamaha. Pokud by šel Valentino někam jinam, tak by to byl pouze krátký okamžik jeho kariéry a možná taky, že už ne tak úspěšný. Pro Yamahu by to byla velká ztráta, na straně druhé by se vše hodně vyrovnalo a Yamaha by zůstala nadále silným týmem s nějakým mladým jezdcem, kterého by naplno podporovala".


Burgess sám by byl nejraději, kdyby Rossi zůstal u Yamahy: "V ideálním světě zůstanou oba. Nemyslím si ale, že Ben bude někam spěchat. Možná se bude pár u Yamahy 2011 jmenovat Valentino a Ben, a to by nebylo rozhodně také špatné. Může to být ale také dvojice Jorge a Valentino, nebo dokonce Jorge a Ben."

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist