West a Iannone za tým Speed Master

Italský tým Speed Master oznámil složení svých jezdců na rok 2012. V kubatuře Moto2 pojede Ital Andrea Iannone a ve třídě MotoGP Australan Anthony West.

Původně se dnes na zahraničních webech objevila zpráva, že Ital Andrea Iannone odchází z týmu Speed Master ke svému bývalému týmu Speed Up, tato zpráva se ale nezakládá na pravdě. Faktem pouze je, že Andrea Iannone mění značku šasí, což v praxi znamená, že místo švýcarského šasí Suter pojede třetí muž letošního šampionátu Moto2 britský výrobek FTR. Je to už druhý prominentní tým, který opouští firmu Suter - po belgické stáji MarcVDS (ten přechází na německý Kalex). Šéfmechanikem bude Eros Braconi.
Italský jezdec Andrea Iannone skončil v letošním šampionátu Moto2 na třetím místě, když dokázal celkem 3x vyhrát (v Jerezu, v Brně a v Motegi) a kromě toho získal ještě další tři podiová umístění (2. místa v Losailu a v Aragonu a 3. místo v Misanu).   
O angažování australského jezdce Anthonyho Westa jsme vás už informovali v předchozím  článku. Ten pojede kubaturu MotoGP s motocyklem, který bude mít rovněž šasí FTR a motor Aprilia RSV4.

Za odpolední mylnou informaci se omlouváme.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist