W&W se rozešli

Pánové Martin Wimmer a Ralf Waldmann se rozešli. Mají totiž na vedení týmu MZ Racing v kubatuře Moto2 hodně rozdílné názory.

Jak jsme včera informovali v tomto článku, krize v týmu MZ dostoupila vrcholu. Nespokojený je nejen jezdec Anthony West, ale i druhý z šéfů týmu, závodní ředitel Ralf Waldmann.
 
Ralf Waldmann chyběl již při závodě Grand Prix Silverstone při startu svého jezdce Anthony Westa. Nyní je to oficiálně, ex-jezdci mistrovství světa dvěstěpadesátek Ralf Waldmann a Martin Wimmer se s okamžitou platností rozešli. To potvrdil včera v rozhovoru pro Sport1 z Assenu «Waldi». 


"Takhle se nedá pracovat. S Martinem Wimmerem jsem se prostě přepočítal. On chce jít jinou cestou než já. Na závodní dráze a v boxu může být ale jen jeden šéf. Bylo to hodně těžké, dělat úplně vše a nemít ani jednoho mechanika. Nefungovalo to ani zepředu a ani zezadu. Nemůžeme startovat v MS za takovýchto podmínek. To je můj názor", řekl pro Sport1 (ex-DSF) 20-ti násobný vítěz závodů Grand Prix Ralf Waldmann. 

"V německém šampionátu IDM je řada lidí, kteří to dělají lépe. Jsem názoru, abychom dělali motorky pro enduro a na silnici, a ne abychom házeli své peníze do MotoGP. Nemohu prostě žít s tím, že musím chodit po paddocku a prosit o náhradní díly. Hodně nám třeba v začátku roku pomohli Jochen a Stefan Kieferové, např v Losailu.", vysvětloval své rozhodnutí v TV Waldi. 

"Nechci ale za sebou pálit všechny mosty, pokud by Martin nyní přišel a řekl: Tady jsou peníze v určité sumě a za ně můžeš najmout mechaniky a pracovat, tak bych na to reagoval jinak. Ale na takovéto bázi jako doposud, to prostě nejde! Je to katastrofa", uzavřel celou záležitost Ralf Waldmann. 

"Uvidíme co přinese tento víkend, pak se rozhodneme co bude dále (Jasně řečeno, tedy jestli bude tým dále jezdit MS v Moto2 či nikoliv - pozn. redakce)", okomentoval vzniklou situaci obchodní ředitel MZ Martin Wimmer.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist