Vítězství bylo na dosah, nakonec byl Quartararo rád za tři body

Francouz Fabio Quartararo v Jerezu vyhrál kvalifikaci a do závodu španělské GP startoval z pole position, letos už podruhé. V závodu pak dlouho vedl než začal ke konci výrazně zpomalovat až cílem projel třináctý. Francouz přišel o status lídra MotoGP a na domácí půdu Francie přijede v pozici druhého muže průběžného hodnocení.

Od čtvrtého kola závodu Velké ceny Španělska vedl Fabio Quartararo, který do pětadvaceti kol startoval z první pozice. Francouz jel na špici pole královské kubatury až do patnáctého kola, kde již bylo znát, že jeho náskok mizí jak pára nad hrncem a vedení převzal Miller z Ducati.

Poté, co závod v Portugalsku Quartararo vyhrál, to byl boj o každý bod, protože před továrního jezdce se dostával jeden jeho soupeř za druhým. Nakonec z toho bylo třinácté místo a tři body do průběžného hodnocení, kde je teď druhý.

„Problém s arm pump (nedostatečné prokrvení předloktí), byl dnes evidentní,“ řekl po závodě Fabio Quartararo. „Kolem deseti kol jsem Jacka Millera držel na rozdíl jedné sekundy, ale pak jsem najednou přišel o cit v pravé ruce. Byli jsme v pozici to tady dnes vyhrát. Mohl jsem být i o něco rychlejší. Naše silná stránka, jízda na opotřebené pneumatice ani nebyla třeba, protože jsem v ruce neměl žádný cit.“

„Dnes bude třeba celou situaci vyhodnotit a rozhodnout, jak co nejrychleji celou záležitost s rukou vyřešit. Teď je na řadě moje domácí Grand Prix a chtěl bych tam být v kondici, to je pro mě důležité. Vím, že tam motorka funguje výborně a povedu si tam dobře. Rád bych ten problém co nejrychleji vyřešil, ale co nejlepším způsobem,“
dodal Quartararo.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
IvanDvoutakťák přispěl 3 Kč
skinny přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist