Virtuální závod MotoGP – Start už tuto neděli

Program motocyklové Grand Prix 2020 je poznamenán celosvětovou zdravotní situací spojenou s šířením koronaviru, takže sezona pořádně ani nezačala a závody se odkládají na druhou polovinu roku. Je jasné, že květnové závody čeká podobný osud, takže organizátor Dorna chce za každou cenu udržet pozornost fanoušků. Ve formuli 1 teď vyzkoušeli virtuální závodění a něco podobného by chtěli také v případě MotoGP, kde svoji účast potvrdila řada hvězd.

Promotér Dorna Sports potvrdil Virtuální závod MotoGP s datem 29.března, to znamená tuto neděli. Účast v oficiální videohře MotoGP 19 přislíbili přední jezdci královské kubatury Marc Marquez, Maverick Vinales, Valentino Rossi, Fabio Quartararo a Alex Rins.

Závod bude na šest kol okruhu Mugello a před samotným startem jezdci absolvují pětiminutovou kvalifikaci, která rozhodne o jejich pořadí na roštu. Vše bude vysíláno on-line od 15 hodin (změna času na letní) v neděli 29.března 2020.

AKTUALIZACE - v neděli nebude závodit Valentino Rossi, důvody prozatím známy nejsou. Potvrzená sestava je Marc Márquez, Maverick Vinales, Fabio Quartararo, Aleix Espargaro, Alex Rins, Joan Mir, Iker Lecuona, Miguel Oliveira, Francesco Bagnaia a Alex Márqez,
Náš tip

V rámci akce #StayAtHome (zůstaň doma) je MotoGP VideoPass na měsíc zdarma. (pozor do 27.května, pak je automaticky účtován první poplatek).

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist