Viňales trénoval na dráze okruhu v Jerezu

Jako první jezdec královské kubatury si po koronavirových opatřeních vyzkoušel trať v Jerezu Maverick Viňales, který byl koncem minulého týdne na jihošpanělském okruhu v rámci tréninkových jízd pořádaných Cardoso School. Španěl trénoval společně s jezdci jako Marcos Ramirez a Augusto Fernández z Moto2, Alonso López z Moto3 a Isaac Vi?ales ze série FIM Supersport.

Na dráze Circuito de Jerez - Angel Nieto jezdil Maverick Viňales s Yamahou R1-M. Přesně Jerez bude ve druhé polovině července místem úvodních dvou Grand Prix sezony 2020 potom, co jezdci MotoGP nestartovali v Kataru a kvůli koronaviru následně došlo k pozastavení celé sezony.

Tento týden testují tři dny na dráze Misano World Circuit Marco Simoncelli týmy MotoGP Red Bull KTM Factory Racing s Polem Espargarem a Bradem Binderem, Red Bull KTM Tech 3 (Miguel Oliveira a Iker Lecuona) plus Aprilia Racing Team Gresini s Aleixem Espargarem. Ostatní testující výrobci nasadí své zkušební jezdce a týmy.

Stěžejním testem bude pro všechny středa 15.července, protože to mají týmy MotoGP oficiální test v Jerezu, kde následně v pátek 17.července odstartuje sezona prvními tréninky Velké ceny Španělska.

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist