Viňales nastoupí s Aprilii už v GP Aragonie

Aprilia ve středu oficiálně potvrdila, že Maverick Viňales pojede první Grand Prix s italským výrobcem už ve španělské Aragonii. Viňales bude oficiálním jezdcem Aprilie a týmovým kolegou Aleixe Espargara. Současný jezdec Lorenzo Savadori je potvrzen jako testovací jezdec Aprilie pro rok 2022 a jakmile se plně zotaví ze zranění, které utrpěl při GP Štýrska, nastoupí do závodů jako jezdec na divokou kartu.

Dvoudenní test v Misanu, v němž si Maverick Viňales poprvé vyzkoušel prototyp RS-GP, dopadl na jedničku, jelikož Aprilia Racing ještě ve středu oficiálně potvrdila, že Viñales pojede v jejich týmu MotoGP už od Grand Prix Aragonie. „Jsme nesmírně hrdí, že můžeme prozradit naše plány pro stávající sezonu a pro rok 2022 s cílem maximálně optimalizovat přínos našich tří jezdců,“ řekl Massimo Rivola, generální ředitel Aprilia Racing.

„Společně s našim již potvrzeným jezdcem Aleixem je pro nás velkým potěšením přivítat velmi talentovaného jezdce jakým je Maverick, který okamžitě prokázal skvělý cit s týmem i motocyklem a o němž jsem přesvědčen, že již bude schopen odevzdat maximum v GP Aragonie. Zároveň potvrzujeme Lorenza do role testovacího jezdce pro rok 2022. Jedná se o zásadní pozici, která mu patří za vynaložené úsilí, které předvedl při vývoji RS-GP. Sezonu 2021 dokončí s využitím divokých karet o nichž společně rozhodněme jakmile bude stoprocentně v pořádku.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist