Vedení Ducati plánuje schůzku s Lorenzem a Doviziosem

Potom, co v Sepangu vypukla mezi oběma jezdci tovární stáje Ducati MotoGP slovní přestřelka, chce vedení Ducati s oběma jezdci sednout a vše si vyříkat. Nyní je v Itálii veletrh EICMA, kde Andrea Dovizioso s Jorge Lorenzem reprezentují značku italského výrobce a právě tam si chtějí s oběma závodníky promluvit.

Španěl Jorge Lorenzo naposledy startoval do závodu v Aragonii, kde ale nedokončil ani první kolo. Pak měl nehodu v přípravě na závod v Thajsku a následně chyběl na startu v Japonsku, Austrálii a teď naposledy také v Malajsii. V Sepangu odjel oba první tréninky, ale v sobotu ráno odstoupil a nahradil ho testovací jezdec italské značky Michele Pirro.

Novináři se na tuto situaci ptali Andrea Doviziosa, který je u Ducati týmovým kolegou Jorge Lorenza, a ten naznačil, že takové věci se některým jezdcům u Ducati stávají, což vyvolalo ostrou reakci u Lorenza, který na Twitteru napsal pár drsnějších vyjádření na adresu svého italského kolegy. Vedení Ducati chce celou situaci uklidnit, protože není v nejlepším zájmu výrobce mít rozhádané jezdce, kteří mají značku reprezentovat.

V rozhovoru pro motorsport.com uvedl sportovní ředitel Ducati Paolo Ciabatti, že s oběma jezdci si chtějí sednout už během výstavy v Miláně. „Je jasné, že zájmy Ducati mají přednost před osobními problémy mezi jezdci. V úterý budeme v Miláně na EICMA a máme v plánu věnovat půl hodinky k tomu, abychom si sedli a s oběma promluvili.“

„Chceme se vyhnout podobným věcem jaké se staly teď během víkendu. Chápu, že k podobným situacím může dojít. Někdy jsou jezdci v průběhu Grand Prix nervózní a když prší a podmínky nejsou nejlepší, můžou říct věci, které by neměli,“ řekl Ciabatti a závěrem dodal: „Jsou chvíle, kdy musíte říct - A dost. Ducati je důležitější než ego jezdců a myslím si, že oba jsou natolik inteligentní, aby to pochopili.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 8 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Ritchy přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Pastell přispěl 2 Kč
Matty1208 přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist