Ve Valencii bez Lorenza!

Ex-mistr světa Jorge Lorenzo nebude ve Valencii na okruhu Ricarda Torma obhajovat své loňské vítězství kvůli zranění po pádu z warm-upu při Grand Prix Austrálie. Lorenzo musel kvůli následující operaci vynechat už minulý závod v Sepangu.

Španěl Jorge Lorenzo sice do Valencie pocestuje, ale aktivně ho na trati během závodního víkendu neuvidíme. Ex-mistr světa se i nadále zotavuje ze svého zranění, kdy mu byl při plastické operaci zachráněn prst.
Testovací jezdec Yamahy Katsuyuki Nakasuga tak obdrží svou druhou šanci nastoupit do závodu královské kubatury MotoGP, po tragickém Sepangu. Minulý týden startoval tento Japonec při finále superbikového šampionátu v Suzuce, v první jízdě skončil druhý, ve druhé spadl a celkově se umístil jako pátý.

"Tento víkend pojedu na úplně novém okruhu, ale rozhodně udělám vše pro co nejlepší výsledek", řekl Japonec, který ve svém prvním závodě MotoGP objel kvůli tragické havárii Simoncelliho pouze tréninky.

Kdo se ale zúčastní za tovární tým Yamahy testů začínajících v úterý, rozhodne vedení týmu Factory Yamaha až příští pondělí. Celá situace je pro tovární tým Yamahy hodně špatná, i druhý tovární pilot Ben Spies není úplně zdravotně v pořádku a od úterý se začnou testovat dva dny nové litrové motocykly a pak bude následovat dlouhá testovací přestávka až do konce ledna 2012, kdy se pojede v Sepangu.
Už předtím jsme vás také informovali, že místo zraněného Colina Edwardse pojede v týmu Tech3 Yamaha dvojnásobný americký šampion superbiků Josh Hayes.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist