Valencie, definitivně poslední GP pro Valentina Rossiho

Víkendová Velká cena Valencie je pro Valentina Rossiho jeho poslední Grand Prix v kariéře. Italský závodník má 42 let a na startovním roštu je nejstarším jezdcem. Rozhodnutí ukončit závodní kariéru nebyla otázka několika málo dní, vše měl naplánováno už vzhledem k tomu, že s přítelkyní čeká rodinu. Možná i proto přistupuje k odchodu s nadhledem, třebaže cítí emoce a chce se s fanoušky rozloučit dobrým výsledkem.

Ital Valentino Rossi závodil v MS silničních motocyklů celkem šestadvacet let. Za tu dobu vyzkoušel třídu 125ccm, 250ccm, 500ccm a MotoGP (800ccm, 1000ccm). Celkem startoval v 431+1 Grand Prix, kde získal 235 umístění na stupních vítězů, z toho 199 v MotoGP, a slavil 115 vítězství. Na kontě má Rossi devět titulů mistra světa.

„Valencie je pokaždé speciálním závodem a v mnoha ohledech může být obtížným zejména proto, že se jedná o poslední závod roku, až na loňský rok, kdy jsme skončili v Portugalsku,“ uvedl Valentino Rossi. „Nicméně je to místo, kde jsem prožil spoustu hezkého. Doufám, že nám bude přát počasí, abychom se soustředili na naši práci, závod dokončili v Top15 a získali další body.“

„Třebaže je to můj poslední závod MotoGP, cítím se normálně a myslím, že je to tak v pořádku, zejména s ohledem na to, že to byla dlouhá sezona. Dny po skončení víkendu budou letos jiné, to určitě, ale uvidíme. Doufám, že budu mít příležitost říct svým fanouškům 'ciao' tím nejlepším způsobem a poděkovat jim za podporu,“ dodal Rossi.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist