Vale v Brně na Masecu

Exkluzivní reportáž z testování Valentina Rossiho na brněnském Masarykově okruhu.

Přesně ve 14.02 hodin dorazil na Masarykův okruh v doprovodu Uccia a manažéra týmu Yamaha Fiat Davide Brivia devítinásobný mistr světa Valentino Rossi, který předtím krátce po 12. hodině přistál na brněnském letišti ve Slatině, kam přiletěl soukromou Cessnou.




A v 15.04 vyjel Valentino Rossi se superbikovou Yamahou YZF R1 obutou do pneumatik Pirelli do svého prvního brněnského kola, tedy dalšího funčního testu před eventuálním víkendovým startem na Grand Prix Německa na Sachsenringu,.
 

Jeho první část testu trvala celkem 11 okruhů a postupně se z časů 2.06,5 - 2.03.6 - 2.02.4 dostal v 7. kole na 2.01.4, a dále 2.01:8 (8.), 2.01.2 (9.) a konečně 2.01.4. (10.).  Po ukončení 11. kola zajel "The Doctor" opět do boxů.


Po 25-ti minutové přestávce vyjel Vale opět na trať. Tentokráte objel italský šampion 7 okruhů a časy se pohybovaly mezi 2.00.1 a 2.00.9. Po příjezdu do boxů se cítil Valentino Rossi ve skvělé formě, noha ho vůbec nebolela a tak se rozhodl prodloužit dnešní test až do 18 hodin.


A v 16.31 hodin vyrazil Valentino na třetí část dnešního testování. Tentokráte zajel 5 okruhů, a časy se pohybovaly od 2.01.8 po 2.00.6.


Další část testů Rossiho pak byla pouze tříkolová s nejlepším časem za 2.01.5. Ovšem vzápětí si dal Rossi pořádnou porci, 8 okruhů a s nejlepším časem 2.00.0.

Všichni už čekali, že bude konec testů, ale chyba lávky. Při zastávce v garáži pouze dolití paliva a namontovat nová kola s čerstvými gumami a znovu na trať. Sice jen na 3 kola, opět do depa a s pomocí berlí zase na motorku. Nyní tedy už "pracuje" Valentino 75 minut "přesčas" a přesně v 18.20 také dnešní test ukončil po ujetí symbolických 46 okruhů.. 


Valentino Rossi:
"Byl to velice dobrý test, chtěl bych poděkovat týmu Yamaha za jeho uskutečnění. Ovšem stále mě ještě bolí rameno a také zraněná noha. Po objetí více jak 7 kol jsem vždy cítil, že ztrácím sílu. Ve středu půjdu na rentgen nohy, abych zjistil v jakém stavu je mé zranění a pak se rozhodne o mé účasti či neúčasti na Sachsenringu".

Davide Brivio: "Tento test trval celkem 46 kol, nejrychlejší kolo zajel Vale za 1.59.135 a měl hlavně zjistit kontinuitu rychlosti při jezdeckém zatížení. O účasti Rossiho na Sachsenringu ještě není rozhodnuto, měl by ale už startovat v Laguna Sece, ale v každém případě pojede zde v Brně". 

Na otázku Rossi a Ducati odpověděl manažer Yamahy: "No comment"! 

Jen pro zajímavost: Zbrusu nový rekord superbiků ve II. nedělní jízdě vytvořil Cal Crutchlow výkonem 1:59.291 min.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (26x):



TOPlist