V roce 2019 bude Bradley Smith testovacím jezdcem Aprilie

V pátek Aprilia oficiálně potvrdila jméno svého nového testovacího jezdce pro sezonu 2019. Tímto jezdcem bude britský závodník Bradley Smith, toho času ve službách rakouské KTM. Spekulovalo se o tom, že by roli zkušebního jezdce dostal současný závodník Aprilie Scott Redding, ale Italové nakonec rozhodli jinak. Ono se ani není čemu divit potom, co Redding o Aprilii jen nedávno napsal.

Je jasné, že program Aprilia MotoGP potřebuje rychlého jezdce, který dokáže dostat motorku na hranici možností, aby tak bylo možná pracovat na jejím dalším vývoji a zlepšování jízdních vlastností. To vyžadují jezdci závodního týmu královské kubatury, jenž nemají čas pracovat během závodních víkendů na zkoušení nových věcí, ale aby měli šanci uspět, musí se soustředit čistě na doladění nastavění pro příslušnou trať.

V roce 2019 bude zkušebním jezdcem Aprilie Bradley Smith, který dnes závodí v barvách rakouského výrobce KTM. Vedení rakouské tovární stáje nedávno potvrdilo, že jejich zkušební tým nebude mít tolik příležitostí závodit na divokou kartu, jelikož jim to nepřináší žádné výhody. Tým místo, aby zkoušel nové věci, přenastaví své priority do závodního módu a vše se směřuje pouze směrem na výsledek. To ale není žádoucí, protože jak už je patrné z názvu, prací testovacího týmu je testovat.

Brit Smith tak zvolil cestu k Aprilii možná i s ohledem na fakt, že Italové naopak plánují hned několik závodů na divokou kartu. V příštím roce tak uvidíme Bradley Smithe znovu v paddocku MotoGP a díky tomu Brit věří, že snadněji získá místo pro některou z budoucích sezon.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 4 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 4 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist