V Německu chce Rins závodit, má k tomu požehnání operujícího lékaře

Španěl Alex Rins měl v Barceloně velkou smůlu, když před zahájením závodního víkendu spadl při jízdě na kole přímo na okruhu v Montmeló. V nemocnici mu diagnostikovali zlomeninu pravého distálního radia s drobným vychýlením a vysokým zánětem. Řešením byl okamžitý operační zákrok, který si vyžádal spojení kostí dvěma šrouby.

Ve středu 16.června byl Alex Rins na kontrole v univerzitní nemocnici Dexeus, kde byl Dr. Xavierem Mirem operován. Po vyšetření Dr. Mir řekl, že po vytažení stehů a po kontrole hybnosti zlomeného pravého zápěstí může Alex Rins zkusit v Německu závodit. Doktor zmínil, že zranění je stále bolestivé a vyžádá si fyzioterapii.

„Byl jsem za Dr. Mirem na kontrole, podstoupil pár vyšetření a cítím se dobře,“ prozradil ve středu Alex Rins, jehož čeká ještě další kontola u hlavního lékaře MotoGP. „Vytáhl mi stehy a jak to vypadá, kost je téměř v pořádku. Při pohybu zápěstím ještě cítím nějakou bolest, takže teď intenzivně pracuji na zotavení. Každopádně se pokusím odevzdat maximum. Loni jsme na Sachsenringu nezávodili, takže se na návrat do Německa těším. Už se nemůžu dočkat až se uvidím s týmem a budu v sedle mé GSX-RR.“

AKTUALIZACE (17.6.2021) - #42 Alex Rins (Suzuki Ecstar) prošel vstupní prohlídkou a má pro start v německé GP zelenou.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist