V Mugellu nahradí zraněného Martina Ital Pirro

Španělský závodník a nováček letošní MotoGP Jorge Martin jen nedávno prozradil, že jeho léčba sice pokračuje dobře, ale do Velké ceny Itálie nenastoupí, jak měl původně v plánu. Proto Španěla v domácí Grand Prix týmu Pramac Racing nahradí testovací jezdec Ducati Michele Pirro.

Na základě doporučení lékařů nenastoupí Jorge Martin do italské Grand Prix v Mugellu, ale veškerou přípravu bude směřovat až na další podnik sezony, jímž je Velká cena Katalánska v Barceloně.

Léčba pokračuje dobře, ale vzhledem k tomu jak náročným okruhem je Mugello, nebyl by návrat pro Martina tím nejlepším řešením. Závod v Barceloně je jeho domácím podnikem, takže to je teď také jeho cíl návratu po zranění ruky a nohy, které si způsobil pádem v přípravě na Velkou cenu Portugalska.

V Mugellu tak nastoupí do domácí Grand Prix Michele Pirro, testovací jezdec Ducati, jenž zná toskánský okruh jako svoje boty. Společně s Italem bude v Itálii závodit jezdec Pramac Racingu Johann Zarco. Předchozí dvě GP v Jerezu a Le Mans, jel za Martina Španěl Tito Rabat, jezdec WSBK, který dnes zahajuje sezonu v Aragonii a za týden bude závodit v Estorilu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
skinny přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist