V Misanu má Rossi oznámit plány do budoucna, jaké ale budou

Nadcházející dva víkendy zůstane paddock mistrovství světa silničních motocyklů na pobřeží Jadranu, kde mají na programu celkem dva závody. Misano je místem, kde je v Itálii MotoGP letos poprvé a také naposledy, takže ideální prostředí pro všechny domácí jezdce k představení svých plánů na rok 2021. Plány má oznámit také Valentino Rossi, což je již všemi dlouho očekávána záležitost, nicméně je otázkou, kde vidí devítinásobný šampion svoji budoucnost.

Tak nějak je veřejným tajemstvím, že právě v Misanu tým Petronas potvrdí podpis smlouvy s Valentinem Rossim. Ale od začátku roku nikdy jednoznačné ano nezaznělo ze strany vedení týmu, možná to byl víc Rossi, kdo o spojení s Petronasem hovořil. Pro Yamahu bylo důležité Rossiho dostat do satelitu a tam mu dát veškerou podporu, kterou bude potřebovat. Jenže k tomu možná nedojde.

Informace z webu SpeedWeek.com hovoří o možnosti, že Valentino Rossi v Misanu skutečně oznámí plány do budoucna, ale ty již nebudou spojeny s mistrovstvím světa silničních motocyklů, jelikož Rossi oznámí svůj odchod z MotoGP. To by byla věc nevídaná a pro řadu příznivců doslova šok, protože Rossi je v očích mnohých alfa a omega úspěchu MotoGP. Co by Rossiho přimělo změnit plány? Problémy s motory nebo třeba blízkost tragédie v Rakousku. Kdo ví.

Zatím to jsou jen spekulace, ale vše odstartoval Andrea Dovizioso, který nedávno řekl, že také on bude v roce 2021 bojovat o titul. Když se to vezme kolem a kolem, všude už je na příští rok v továrních týmech plno, jen Aprilia je volná, ale v tomto případě by Dovizioso nehovořil o titulu. Takže je tu právě ta možnost, že Dovizioso přestoupí od Ducati k Petronasu, protože Rossi už příští rok závodit nebude.

Uvidíme jak to nakonec dopadne, oznámení už na sebe nenechají dlouho čekat.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 10 Kč od 5 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
33.petr přispěl 2 Kč
Mr.Kaktus přispěl 2 Kč
GeorgePanek přispěl 2 Kč
skinny přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist