V Indy pojede na wild card motocykl s motorem Suzuki

Při obou amerických závodech Grand Prix, tedy v Laguna Seca a v Indianapolis, pojedou jezdci s wild card. Nově by to měl být motocykl týmu GPTech vybaveným agregátem Suzuki GSXR 1000 zabudovaným do vlastního hliníkového prototypového šasí.

Přibližně před měsícem oznámil tým Attack Performance, že se zúčastní obou dvou závodů ve Spojených státech Amerických, tedy v Laguna Seca od 27. do 29. července a v Indianapolis od 17. do 19. srpna v kubatuře MotoGP s wild card.

A nyní se přihlásil a byl Dornou a IRTA akceptován další tým: V Indianapolis pojede GPtech ve spolupráci s Vesrah Suzuki/MCJ Motorsport jako technickým partnerem s motocyklem CRT a s motorem Suzuki. Zatímco ostatní týmy CRT používají motory od Aprilie, BMW, Honda a Kawasaki, tak tento projekt byl odstartován v lednu tohoto roku a nyní je dále vyvíjen, neboť Dorna tuto divoku kartu potvrdila. Listina jezdců přicházejících v úvahu pro tento projekt bude oznámena v nejbližších dnech.

"Nový reglement CRT nám dal volnost, abychom vytvořili úplně nový kompletní projekt s vlastním hliníkovým prototypovým rámem, který si zaslouží stát na startovním roštu královské kubatury",
řekl týmový majitel GPtech Geoff Maloney.
"Možnost, postavit na startovní rošt královské kubatury MotoGP Suzuki GSX-R 1000 dle pravidel CRT, je obrovská šance a my budeme mít určitě konkurence schopný motocykl", řekl Mark Junge, majitel Vesrah Suzuki/MCJ Motorsports.

Americký tým GPtech nebude ostatně na startu v Indy žádným nováčkem, v roce 2010 zde startoval s jezdcem Jasonem di Salvem v kubatuře Moto2 a skončil na 9. místě, vloni pak s mladíčkem Jacobem Gagnem ve stejné kubatuře obsadil 31. místo, vždy s britským motocyklem FTR.

Jen pro zajímavost: Jakýkoliv tým CRT s wild card může použít na jeden závodní víkend celkem tři motory.
Kromě těchto dvou amerických projektů by se měl celkem pěti závodů Grand Prix s wild card (tři ve Španělsku a obě dvě GP v USA) zúčastnit i venezuelský jezdec Roberto Pietri. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist