V Brně Rossi dosáhl na magickou hranici 6000 bodů

Italský devítinásobný světový šampion Valentino Rossi v Brně bojoval o pozice na stupních vítězů, ale nakonec se musel spokojit s body za čtvrté místo. Nicméně i tento výsledek zajistil jezdci tovární Yamahy překonání bájné hranice šesti tisíc bodů, které nasbíral během své závodní kariéry. Rossi se tak stává historicky prvním jezdcem, jemuž se něco podobného povedlo. Bodový stav italského závodníka je nyní na hodnotě 6007 bodů. Druhým nejúspěšnějším jezdcem je se 4102 body Dani Pedrosa.

Do závodu Velké ceny České republiky v Brně startoval Valentino Rossi druhý a první zatáčkou už projížděl na špici závodního pole. Z bitvy o vítězství nakonec sešlo, ale v samotném závěru klání MotoGP předjel Cala Crutchlowa a cílem projel čtvrtý. Na konto si připsal třináct bodů a v historických tabulkách šampionátu napsal novou kapitolu, protože zatím jako jediný jezdec v historii překonal hranici šesti tisíc bodů.

Možná by ale Rossi raději v této fázi šampionátu závod vyhrál, protože Yamaha nezískala plný počet bodů už od loňského Assenu. Přesto je Valentino Rossi průběžně druhým jezdcem šampionátu s náskokem devatenácti bodů na Doviziosa. „Myslím, že to byl pro mě ve finále dobrý závod, jelikož se mi podařilo dobře odstartovat, zajet dobře prvních pár kol a zůstat až do konce v přední skupině,“ uvedl Ital po závodě.

„Problém byl v tom, že jsem nebyl natolik rychlý, abych dokázal soupeřit s Dovoziosem, Márquezem a Lorenzem. Bohužel ta rychlost tam stále není, což je škoda, protože jsem rozhodně chtěl dojet na stupně vítězů. Nakonec se mi povedla bitva s Calem. V poslední šikaně se mi ho podařilo předjet a získat tak jednu pozici k dobru, ale stále to nebylo dost, abych stál na pódiu.“

O nadcházejícím víkendu je další závod na rakouském okruhu Red Bull Ring, který pro Yamahu není zrovna ideální, takže přípravu na tento závod chce Valentino Rossi zahájit už pondělním testem v Brně. V pondělí tak s techniky tří ladiček bude znovu pracovat na elektronice, která jim dává především v oblasti akcelerace pořádně zabrat. „Něco máme, ale nic velkého to není, detaily k vyzkoušení, nicméně test je důležitý, protože jedeme v Rakousku, což je pro nás jedna z nejhorších tratí v kalendáři. Bude proto důležité najít malé kroky vedoucí k větší konkurenceschopnosti.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 8 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
pavel88 přispěl 2 Kč
Foxx5 přispěl 2 Kč
Ritchy přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist