V Británii Crutchlow nahradí Viňalese a u Petronasu pojede Dixon za Morbidelliho

Celkem zajímavý kolotoč jmen náhradních jezdců odstartovalo páteční prohlášení Yamahy o ukončení spolupráce s Maverickem Viňalesem. Vzhledem k tomu, že už za týden je na programu Velká cena Velké Británie, pojede u Monster Energy Yamaha za Mavericka Viňalese testovací jezdec tří ladiček Cal Crutchlow. U Petornasu nahradí zraněného Franca Morbidelliho jezdec Moto2 Jake Dixon (na snímku).

Pro Cala Crutchlowa je posledních pár týdnů hodně napínavých. Nejdřív nahradil zraněného Franca Morbidelliho u týmu Petronas Yamaha SRT a nyní míří k továrnímu týmu Yamahy, protože v britské Grand Prix pojede za Mavericka Viňalese.

„Je mi ctí být součástí Yamahy a absolvovat troje závody, které měly být původně s týmem Petronas Yamaha Sepang Racing Team, ale plány se změnily. Chci jim poděkovat a těším se na jízdu s továrním týmem,“ řekl Crutchlow.

Tým Petronas Yamaha SRT oznámil, že za zraněného Franca Morbidelliho nastoupí v britské GP Jake Dixon. Tento britský závodník jede v Moto2 s týmem Petronas Sprinta Racing a závod MotoGP bude jeho premiérou. Tým z Malajsie s Britem zřejmě počítá pro sezonu 2022 a toto je takový dobrý test.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
MiroSz63 přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist