Udělá Rossi v Estorilu rozhodující krok?

Karty jsou na straně Valentina Rossiho, dokáže smazat náskok Nickyho Haydena již v portugalském Estorilu, kde se o tomto víkendu koná předposlední kolo MotoGP?

Dostihnou bodově vedoucího jezdce šampionátu se v portugalském Estorilu bude pokoušet italský jezdec Valentino Rossi, který v letošní sezóně útočí na šestý titul v nejprestižnější třídě. Bezmála čtyřicet bodů dokázal Rossi stáhnout na vedoucího Nickyho Haydena, na kterého nyní ztrácí dva závody před koncem již pouhých 12 bodů. Je zde samozřejmě i varianta, kdy muže Američan již v neděli v Estorilu slavit svůj první titul Mistra světa, nicméně jen málo kdo věří tomu, že by Valentino Rossi dovolil Haydenovi spokojeně odjet k poslednímu závodu do španělské Valencie. Vedle psychiky je na straně Valentina Rossiho i statistika, která říká, že Rossi v Estorilu byl při všech svých šesti návštěvách na pódiu, přičemž celkem čtyřikrát to bylo na nejvyšším stupínku. Zatímco pro Nickyho Haydena je Estoril jedním z nejhorších okruhu, vždyť jeho nejlepší výsledek z tohoto okruhu je až sedmé místo při loňském závodě MotoGP.
Podstatnou úlohu by v Estorilu mohly sehrát i klimatické podmínky. Pouhých sedm kilometrů od Atlantického oceánu prakticky vždy přinese nečekanou změnu podnebí. Svou úlohu by také mohl sehrát i podzimní termín závodu, a tak se jistě máme co těšit na vynikající podívanou.
Valentino Rossi
Nyní jsou přede mnou dva obtížné okruhy, ale myslím si, že s M1 mohu jezdit rychle na obou okruzích. Od Brna jsem již doopravdy porozuměl všemu, co bylo potřeba udělat ke stoprocentní připravenosti motocyklu. Všude jsem pak byl silný a vždy také na pódiu. Myslím si, že jsme nyní stejně silní jako naši soupeři. Jezdím na maximum, což zaručuje boj mezi nejrychlejšími. V každém případě znám náš potenciál a vím, že pokud budu startovat zepředu, mohu bojovat o pódium. Všichni lidé zapojeni do tohoto projektu pomohli v cestě vzhůru. Myslím si, že nyní je týmové motivace a koncentrace na nejvyšší úrovni. Více než kdy jindy musím říci „děkuji vám“. Je to těžké, ale věřím, že se nám může dařit jako v roce 2004, kdy v Portugalsku motocykl fungoval zvláště výborně. Vloni jsem měl problémy s pneumatikou, také to byl teprve druhý závod, což znamenalo začátek roku a špatné počasí. Doufám, že tentokrát bude trochu tepleji a nebude pršet, ale také doufám, že společně s Michelinem nalezneme dobrou pneumatiku.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist