Tým s dvěma jezdci, nová éra pro LCR Hondu

V příštím roce vstupuje tým Lucia Cecchinella do nové éry v mistrovství světa silničních motocyklů. Jednak koncem roku skončí jejich spolupráce s německým závodníkem Stefanem Bradlem, jehož od nové sezony nahradí v sedle RC213V Cal Crutchlow a především proto, že v roce 2015 plánuje tento tým nasadit v kategorii MotoGP dva motocykly.

Bližší informace k novému projektu prozradil v rozvoru pro španělskou televizi Movistar TV sportovní ředitel LCR Hondy Oscar Haro. „Projekt zahrnuje dva motocykly,“ řekl. „Co se týče druhé motorky, tak jsme v kontaktu s dvěma jezdci a to Jonathanem Rea a Eugenem Lavertym, který už s námi závodil v třídě do 250ccm.“

„Provozovat tým s dvěma jezdci je něco, nad čím uvažujeme od roku 2006. Velmi intenzivně jsme pracovali na tom, abychom dospěli do tohoto stádia a jsme za to moc rádi. Doufáme, že jméno druhého jezdce oznámíme do Grand Prix San Marina.“

Třeba Eugene Laverty si s přestupem k LCR Hondě příliš velké naděje nedává, protože je stále silněji slyšet hlasy, které do pozice jezdce HRC stavějí současného lídra kategorie Moto3 Jacka Millera. Současný jezdec Suzuki v superbikovém mistrovství světa Eugene Laverty má zřejmě větší šanci nahradit Andrea Iannoneho u Pramac Racingu.

„HRC s Millerem nějakou dobu jedná, ale realita je taková, že do této chvíle není nic potvrzeno, a že je zatím víc klepů než pravdy. Rád bych měl projekt s mladým jezdcem, jak tomu bylo v minulosti se Stefanem a Caseym, který byl s námi šest let. Tento projekt (s Millerem) by se mi líbil, ale je HRC, není to náš projekt,“ pokračoval Oscar Haro, jenž také prozradil, že oba motocykly zřejmě pojedou v barvách různých sponzorů.
„Máme hlavního sponzora z Anglie (CWM), který bude podporovat náš projekt s Calem Crutchlowem. Nepochybně bychom jeli systém dvou různých uspořádání barev motocyklů, protože tento nový sponzor se chce zaměřit na Crutchlowa, zatímco motorka třídy Open by byla jiná,“ dodal závěrem Oscar Haro.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist