Tým Aprilia Racing představil v Portimau sestavu MotoGP

V pátek 10.března v Portimau oficiálně představil svůj tovární tým MotoGP italský výrobce Aprilia. Stáj královské kubatury MS silničních motocyklů vstupuje do letošní sezony s dvojicí továrních jezdců Aleixem Espargarem a Maverickem Viňalesem. Prezentace týmu proběhla krátce před druhým oficiálním testem MotoGP, jenž je na okruhu v Algarve na programu o nadcházejícím víkendu.

Oficiální představení týmu proběhlo přímo na dráze okruhu v Algarve, kde zítra zahájí týmy MotoGP závěrečný test předsezonní přípravy 2023. Během prezentace byli na trati členové týmů Aleixe Espargara, Mavericka Viňalese a testovacího jezdce Lorenza Savadoriho.

Loni zaznamenala Aprilia výrazný výsledkový progres, když získali první vítězství v MotoGP, osm umístění na stupních vítězů a dvě pole position. Italský tým patřil mezi přední protagonisty šampionátu a do konce sezony usiloval o ty nejvyšší pozice.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.


Nyní je Aprilia Racing před velkým úkolem potvrdit svůj potenciál v boji o mistrovský titul a pokračovat v dalším růstu. Letos má navíc italský výrobce satelitní tým s jezdci Miguelem Oliveirou a Raulem Fernandezem, kteří svým dílem přispějí k dalšímu vývoji prototypu RS-GP.

Španěl Aleix Espargaró k představení týmu řekl: „To, že jsem u Aprilie tak dlouho, na mě vyvíjí určitý tlak, protože vím, jak důležité jsou pro tuto společnost výsledky. Zároveň mi ale vyzrálost a fakt, že znám dobře lidi s nimiž pracuji, dává pocit klidu. Sezona 2023 nabízí spoustou neznámých. Nový formát se sobotním závodem ve sprintu bude od nás jezdců vyžadovat ještě větší přípravu, ale skutečný dopad této změny zatím nikdo nedokáže pořádně posoudit. Připravil jsem se, jak nejlépe jsem uměl, a jsem přesvědčen, že si to letos opět užijeme.“

Druhý jezdec tovární stáje Maverick Viňales, v rámci představení týmu poznamenal: „V roce 2022 jsem se toho o Aprilii a týmu hodně naučil. Také jsem se dozvěděl hodně o sobě. V nové sezoně teď budeme mít šanci tyto nabyté vědomosti uplatnit v praxi. Nová RS-GP se mi ihned líbila. Zlepšila se v aspektech, jako je ovládání otevření plynu, což je pro můj jezdecký styl zásadní. Líbí se mi také nový formát víkendů. Bude zajímavý jak pro fanoušky, tak pro týmy, které budou mít možnost připravit se na nedělní závod na základě sprintu. Už se nemůžu dočkat, až začneme. Přestávka byla dobrá, ale teď už chci zpátky na trať!“

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist