Tom Lüthi v Číně s poruchou řazení

Tom Lϋthi dnes na okruhu v Šanghaji absolvoval „osamocený“ závod, který dokončil na 8. místě. Sandro Cortese se po dobrém startu z 10. místa propadal startovním polem a dojel až jako 18.

Od dnešního závodu třídy 250 jsme stejně jako Tom očekávali mnohem více, dokonce jsme tajně doufali v první pódiové umístění. Náš optimismus vyplýval z výborného Tomova kvalifikačního výkonu, kdy sám pravidelně zajížděl časy na, či pod úrovní 2,06 min. Nakonec v kvalifikaci obsadil 7. místo (se ztrátou na 3. pozici jen 0,3 s), ovšem mnozí soupeři před ním dosáhli svých nejrychlejších časů v jízdě „za vodičem“.
Do závodu se však Tomovi na jeho možnosti nepovedl start a v prvním kole se pohyboval na 10. místě. To by však ještě nemuselo nic znamenat, kdyby se v průběhu závodu neporouchal senzor automatiky řazení a Tom tak musel podřazovat mnohem obtížněji, z čehož vyplývaly jeho chyby, které provázely snažení o dojetí první skupiny. Když za ní zaostával zhruba o 3 vteřiny, přišla v 10. kole jeho větší chyba, která znamenala výlet do ochranné zóny a Tomova ztráta tak narostla na 7 vteřin. Pak Tom zvolnil a osamoceně si dojel pro 8. místo. Závod vyhrál, letos již po třetí, po suverénním výkonu Lorenzo, 2. pozici si skvělou stíhací jízdou vybojoval Bautista, který odsunul ostrým manévrem na konci nejdelší rovinky v posledním kole na 3. místo Doviziosa.
Tom Lϋthi:
„S ohledem na kvalifikaci jsem od závodu čekal více. Bohužel jsem kvůli poruše řazení musel dávat velký pozor při podřazování a z toho pramenily neustálé drobné jezdecké chyby, které mě stály cenné desetinky a vyváděly z tempa.“
V celkovém pořadí po 4 závodech patří Tomovi s 32 body 6. místo.
Náš druhý pilot Sandro Cortese obsadil letos do třetice 10. místo v kvalifikaci, což mu dávalo velmi dobré naděje pro závod. Bohužel se od prvních kol propadal startovním polem a závod dokončil až jako 18. V celkovém pořadí je pak s 9 body 16.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist