Thomas Lüthi o dva body druhý

Thomas Lüthi je nyní na celkovém druhém místě pořadí Mistrovství světa 125 ccm, tisková zpráva týmu ELIT Grand Prix Racing se ještě vrací k poslednímu závodu v qatarském Doha.

Silné nachlazení, které ztěžovalo našemu pilotovi dýchání, se podepsalo na neuvolněném výkonu Thomase v dnešním závodu. Přestože se Tom necítil fyzicky dobře a celý víkend bral léky, předvedl v dnešním závodu bojovný výkon a obsadil 6. místo. Tým se tak vrací ze zámoří spokojen, přes těžký pád, zranění a následnou nemoc dokázal Thomas získat ze 3 závodů šťastných 55 bodů a stále je ve hře o titul mistra světa.
Do dnešního závodu Tom průměrně odstartoval a pohyboval se v závěru první desítky. Brzy na čele odjeli Kallio s Talmacsim a za nimi se utvořila skupina pilotů, ve které jel i Thomas. Z této skupiny později odjel Simoncelli a pokusil se dostihnout dvojici pilotů KTM. Kallio jel ale skvěle, a tak se odstup italského pilota od vedoucí dvojice neustále zvyšoval.
Tom se prodral do popředí skupiny, ale když se chtěl dostat na její čelo, udělal chybu a opět se vrátil do jejího závěru. Toto se opakovalo ještě jednou, když Thomasův předjížděcí manévr na konci cílové rovinky skončil kontaktem s Pasinim. V závěru závodu ze skupiny po chybě odpadl Lai a čítala tak Thomase, Di Meglia, Faubela, Poggialiho, Simona a Pasiniho. Náš pilot se v předposledním kole zavěsil za vedoucího Di Meglia a chystal se na něj zaútočit. V nájezdu do posledního kola ho na cílové rovince ale předjel Faubel a náš pilot ho již zpět nepředjel. Naopak v cílové rovince musel čelit útoku Poggialiho, ale udržel 6. místo.
Kallio musel opět spolknout hořkou pilulku, když ho v cílové rovince předjel stájový kolega Talmacsi a zapsal si tak své 3. letošní vítězství. Kallio byl v trojici zámořských závodů nejrychlejším pilotem, což si jistě uvědomuje a ani pro nás sympatické, ale neobvyklé počínání jeho stájového kolegy by ho nemělo příliš rozhodit. Thomas mu však jistě nic nedaruje a náš tým také udělá vše proto, abychom převážili misky vah na svou stranu a získali mistrovský titul.
Thomas Lüthi:
„Celý víkend jsem se necítil fit, byl jsem silně nachlazen a bral léky. Především jsem nemohl pořádně dýchat. Tento stav se projevoval na mé psychické kondici a v kvalifikaci i závodu jsem byl trochu křečovitý. Bojoval jsem, ale na víc než souboj ve skupině o 4. místo jsem dnes neměl. V souboji o titul teď prohrávám o 2 body, což vůbec není rozhodující rozdíl. Teď si chci hlavně pořádně odpočinout, doléčit nemoc i zranění a v klidu se připravit na další závod.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist