Těžký víkend pro Petronas SRT, Morbidelli dvanáctý, Rossi šestnáctý

Ani druhý závod v Kataru nepřinesl týmu Petronas Yamaha SRT požadovaný výsledek, jelikož bodoval jen Franco Morbidelli dvanáctým místem, Valentino Rossi skončil šestnáctý bez bodu. Katar je specifická Grand Prix jak s ohledem na trať, tak podmínky, takže jediné naděje jsou nyní upírány na další závod, který je na programu v portugalském Portimau.

Do závodu odstartoval Franco Morbidelli desátý, jenže tuto pozici si nezlepšil a naopak cílem projel dvanáctý. „Byl to náročný závod, ale přinejmenším jsme dokázali o víkendu bojovat,“ prozradil Ital Morbidelli. „Vrátili jsme se ke konfiguraci ze začátku roku 2020, takže problémy, jaké jsme měli dnes byly stejné, jaké nás trápily začátkem loňské sezony, když jsem příliš brzy opotřeboval pneumatiky. Pro nás to vypadalo na nejlepší nastavení v této chvíli, abych získal lepší cit s motorkou.“

„Myslím, že ze závodu máme nějaká pozitiva. Cítím, že jsem dokázal závodit, čas na kolo nebyl nejhorší a byl stejný jak v případě vítěze. Každopádně jsem nebyl kvůli opotřebení pneumatik dostatečně silný v závěrečné fázi a musel válčit o desetiny, takže jsem nedokázal využit potenciálu, který jsem měl v úvodu závodu. Teď na tom budeme usilovně pracovat, abychop přišli na to proč to tak bylo v Kataru a začněme od začátku v Portugalsku,“ dodal Morbidelli.

Ital Valentino Rossi má za sebou asi jeden z nejhorších závodních víkendů kariéry. Do závodu startoval jednadvacátý, během klání příliš velký progres nezaznamenal a třebaže byl v závěru na bodované patnácté pozici, cílem nakonec projel šestnáctý. „Skvělý výsledek to dnes (neděle) nebyl, startovat zezadu je těžké, protože všechny motorky jsou silné,“ uvedl Rossi. „Moje rychlost nebyla špatná, ale rozhodně nestačila k tomu, abych zůstal se skupinou, zejména v prvních šesti kolech.“

„Očekával jsem to lepší, protože ráno se nám povedlo najít něco, co mi umožnilo lépe jezdit. Myslel jsem, že zůstanu s přední skupinou, ale neměl jsem na to dostatek síly. Také jsme trošku válčili se zadní přilnavostí a měkkou pneumatikou. Zkoušeli jsme jiné zadní kyvné rameno, což mi trošku pomohlo. Teď máme před sebou evropské dráhy, kde víme, že je přilnavost dobrá, takže doufejme, že můžeme očekávat lepší výsledky,“ dodal závěrem Rossi.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
IvanDvoutakťák přispěl 3 Kč
skinny přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist