Testy MotoGP v Catalunyi – úterý

Dnes probíhaly druhé testy na okruhu ve španělském Katalánsku. Účastnilo se jich pouze sedm stálých jezdců této třídy a navíc byly předčasně ukončeny kvůli bouřce, která se přehnala nad okruhem v Montmeló.


Ze čtveřice jezdců, kteří si to letos s největší pravděpodobností rozdají o titul mistra světa, byl na okruhu pouze Casey Stoner. Ten byl také nejrychlejším jezdcem dne, když zajel čas 1:42,180. Čas je to horší nežli byly časy z víkendového závodu i včerejšího testování, ale na to mělo vliv již horšící se počasí. Další jezdci „velké čtyřky““ na okruhu chyběli. Valentino Rossi testy ukončil již včera a oba Španělé (Jorge Lorenzo s Dani Pedrosou) si léčí šrámy, které utrpěli v uplynulých dnech na tomto okruhu. Pedrosovi po včerejším highsideru, při kterém si narazil záda, byl naordinován dvoudenní klid a utišující léky.



Práci s testováním nového „pneumatického“ motoru pro RC212V tak měl pouze Nicky Hayden, který dnes zajel třetí nejrychlejší čas. Před ním skončil Andrea Dovizioso na privátní Hondě týmu JiR Team Scot. Ne nadarmo se o tomto mladíkovi hovoří čím dál častěji v souvislosti s jeho angažováním v týmu Repsol Honda, namísto Nickyho Haydena, který se stále nemůže srovnat s mašinou o objemu „pouhých“ 800 ccm.



Pozitivně testy komentoval dnes čtvrtý Chris Vermeulen z týmu Rizla Suzuki, jehož kolega Loris Capirossi je také zraněn a testů se neúčastnil. První pětici dnes testujících jezdců uzavřel Randy De Puniet na další privátní Hondě týmu LCR Lucia Cecchinella. Za ním skončil první testovací pilot Ducati, Niccolo Canepa za nímž skončila dvojice týmu Alice Ducati v pořadí Sylvain Guintoli a Toni Elias. Pak už byli jen samí testfárové. Na dalších dvou místech hvězdy z dob nedávno minulých: Nobuatsu Aoki (Suzuki) a Olivier Jacque (Kawasaki). Místo jedenácté obsadil jezdec Hondy a účastník mistrovství světa Endurance Erwan Nigon a bezmála jednu sekundu za ním skončila další Ducati, pilotovaná Vittorianem Guareschim, který stejně jako Stoner a Canepa jel s modelem Desmosedici GP9.

Výsledky testů (den 2):

1. Casey STONER, Ducati Marlboro Team - 1´42.180
2. Andrea DOVIZIOSO, JiR Team Scot MotoGP - 1´42.222
3. Nicky HAYDEN, Repsol Honda Team - 1´42.555
4. Chris VERMEULEN, Rizla Suzuki MotoGP - 1´42.590
5. Randy DE PUNIET, LCR Honda MotoGP - 1´43.039
6. Niccolo CANEPA, Ducati Marlboro Team - 1´43.683
7. Sylvain GUINTOLI, Alice Team - 1´44.074
8. Toni ELIAS, Alice Team - 1´44.538
9. Aoki NOBUATSU, Rizla Suzuki MotoGP - 1´44.665
10. Olivier JACQUE, Kawasaki Racing Team - 1´44.938
11. Erwan NIGON, HRC Test Team - 1´45.181
12. Vittoriano GUARESCHI, Ducati Test Team - 1´46.163

Informace o redaktorovi

Martin Hakl - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist