Testy CRT - Aragón, 1. den

Dvoudenní testy jezdců MotoGP s motocykly CRT se konají ve španělském Aragónu. Bohužel z prvního dne testů nebylo kvůli počasí NIC!

Přesně měsíc před startem letošního prvního závodu Grand Prix v Kataru se na okruhu MotorLand Aragón konají testy MotoGP pro jezdce s motocykly CR.

První den počasí jezdcům vůbec nepřálo, ale tentokrát nebyl na vině déšť, nýbrž silný nárazový vítr, který dosahoval rychlosti až 60km/h. Mrazivý vítr tak způsobil, že se jezdci na trať moc nehrnuli.

Jedinými aktivními byli James Ellison (Paul Bird Motorsport) a Ivan Silva (Avintia Racing MotoGP) - ten po návratu ze Sepangu, kteří objeli dvě, respektive tři kola. Odpoledne se pak na trať odvážil pouze zkušený Brit Ellison, ale i on po objetí jednoho kola svůj další pokus vzdal.
"Bylo to hodně nebezpečné, ten mrazivý vítr v Aragónu nedovolil vůbec zahřátí pneumatik.", okomentoval dnešní ztracený den jezdec týmu Paul Bird Motorsport.

Tím zůstává zúčastněným týmům Power Electronics, Avintia a Paul Bird Motorsport pouze zítřejší den, aby splnili svůj testovací program.

Pouze z reklamních důvodů seděli na svých motocyklech v boxech jezdci týmu Power Electronics Jorge «Aspar» Martineze Randy de Puniet  a Aleix Espargaro, kteří jezdí motocykly  ART-Aprilia.

Nezúčastnil se tým Ioda Racing s jezdcem Danilem Petruccim, který chce jít na start prvního závodu v Kataru s úplně novým motocyklem Ioda-Aprilia. Chyběl i Mattia Pasini týmu Speed Masters, který neobdržel nové díly na svůj motocykl ART a jehož tým se soustředí na IRTA testy v Jerezu a také Ital Michele Pirro - San Carlo Gresini, neboť motocykl FTR-Honda není stále ještě hotov.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist