Testovací jezdci MotoGP vyzkouší dráhu KymiRingu

Ve druhé polovině srpna zamíří do Finska testovací týmy MotoGP, aby tam jejich jezdci vyzkoušeli trať nového okruhu KymiRing, který by měl být v roce 2020 součástí kalendáře mistrovství světa silničních motocyklů.

V termínu 19. až 20. srpna je na programu test tratě nově budovaného okruhu KymiRing, který má za cíl vrátit do Finska závody série Grand Prix. Tohoto testu se zúčastní testovací jezdci jednotlivých výrobců MotoGP a také jezdci z Finska, jako například Niki Tuuli, historicky první vítěz závodu série elektromotorek MotoE. MotoGP má prostor pro testy od 10 do 17 hodin. Další hodinu pak budou testovat domácí jezdci, aby také oni nabídli svůj pohled na věc.

Za jednotlivé výrobce MotoGP bude ve Finsku testovat jezdecká sestava Stefan Bradl (Honda), Michele Pirro (Ducati), Jonas Folger (Yamaha), Sylvain Guintoli (Suzuki), Bradley Smith (Aprilia) a domácí hvězda Mika Kallio (KTM). Samozřejmě test bude důležitý i pro Michelin, jelikož tím francouzský výrobce získá potřebné informace k výběru směsí pro plánovaný závodní víkend.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 10 Kč od 5 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Ritchy přispěl 2 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
Marian16 přispěl 2 Kč
Fantom40 přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist