Test pneumatik v Austrálii

Od pondělí 3.března do středy 5.března 2014 proběhne na australském okruhu Phillip Island test pneumatik Bridgestone, kterého se zúčastní tři tovární týmy z královské kubatury motocyklového mistrovství světa. Do Austrálii dorazí rovněž dva týmy třídy Moto2, jejichž úkolem bude prověřit pneumatiky Dunlop.

Během australské Grand Prix 2013 došlo k problémům s odolností pneumatik u motocyklů tříd MotoGP a Moto2. V případě klání královské kubatury muselo ředitelství závodu přistoupit k povinné zastávce po stanoveném počtu ujetých kol a v případě závodu šestistovek došlo na výraznou redukci celkové délky závodu. Důvodem problémů měl být nový povrch dráhy Phillip Islandu.

Japonský výrobce Bridgestone si vyžádal test pneumatik, aby dokázal pro letošní podnik seriálu mistrovství světa v Austrálii připravit takové pneumatiky, které bez problému zvládnou kompletní délku závodu. Testu se zúčastní pouze jezdci továrních týmů Hondy (Dani Pedrosa), Yamahy (Jorge Lorenzo, Valentino Rossi) a Ducati (Andrea Dovizioso, Cal Crutchlow).
Výrobce pneumatik Dunlop připravil pro test v Austrálii celkem devět různých specifikací pneumatik. Na jejich vývoji pracovali technici celou zimu a specifikaci pro závod určí po testu, který pro ně provede čtveřice závodníků dvou týmů Moto2 – Mika Kallio a Esteve Rabat (Marc VDS Racing) a Nicolas Terol a Jordi Torres (Mapfr Aspar Moto2).

Dunlop je rovněž dodavatelem pneumatik pro třídu Moto3. Nejnižší kubatura ale jako jediná neměla během loňského víkendu na Phillip Islandu problémy s pneumatikami, takže stejné směsi jako loni budou používat také při letošním podniku Grand Prix.

Testování na okruhu Phillip Islandu začíná od pondělí vždy v 9:30 hodin a končí v 17:30 hodin místního času. V přepočtu na středoevropský čas je začátek ve 23:30 hodin a konec v 7:30 hodin ráno.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist