Těsně před startem GP Malajsie

Tradičně vám přinášíme některé novinky ve startovní listině před startem víkendové Grand Prix Malajsie.

V MotoGP se o největší pozornost všech odborníků a motocyklových fanoušků zaslouží už třetí letošní  start Johna Hopkinse, tentokráte, stejně jako v Brně, na divokou kartu v oficiálním továrním týmu Suzuki.
Místo zraněného Jorge Lorenza pojede testovací jezdec Yamahy, 30-letý Japonec Katsuyuki Nakasuga. Japonský jezdec bude v pondělí po GP Malajsie rovněž testovat společně s Benem Spiesem nový litrový motocykl Yamaha, Původně plánovaný Cal Crutchlow se tak poprvé - společně s Doviziosem - posadí na nový motocykl YZR-M1 až po Valencii 8. a 9. listopadu.

Na startu v Sepangu už ale bude - stále ještě nedoléčený - Hector Barbera v týmu Aspar Ducati.
Moto2 bude mít na startu dva divočáky: 28-letého Mohamad Zamri Babu, který už vloni v Sepangu jel a skončil 22. (za ním třeba West, Olivé či Di Meglio) a 17-letého nováčka Hafizh Syahrin Abdullaha. Oba pojedou za tým Petronas na motocyklech Moriwaki MD600. Manažérem tohoto týmu je Sharol Yuzy, tedy ex-pilot dvěstěpadesátek za tým Petronas Yamaha TVK v létech 2000-2002 jako týmový spolujezdec Sebastiana Porta.

Místo zraněného Ratthaparka Willairota pojede jeho krajan Apiwat Wongthananon.
Jedinou wild card ve 125-kách dostal Muhammad Farid Badrul Hisham, známý spíše pod jménem Farid Badrul, 18-letý Kajan pojede motocykl Derbi RSW v týmu AirAsia.

Místo zraněného Niklase Aja uvidíme letošního vicešampióna Red Bull Rookies Cupu Arthura Sissise z Austrálie.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist