Talma do MotoGP!

Maďarský jezdec Gabor Talmacsi připravil (nejen) pro svoje fanoušky velké překvapení. Po odchodu z týmu Aspara Martineze nastupuje už v Grand Prix Katalánska do kubatury MotoGP.

Poté co tento exmistr světa stopětadvacítek přešel pro tento rok do čtvrtlitrů, kde v týmu Balatonring absolvoval úvodní tři závody, ukončil s tímto týmem smlouvu a závody ve Francii a Itálii vynechal. I podle jeho slov bylo pokračování v letošní sezóně velkou neznámou, ale jeho manažér Stefano Favaro mu po pár týdnech nejistoty sehnal nečekané angažmá. I když se už spekulace, týkající se jeho startu v týmu Scot Racing Team letos objevily, spíše se považovaly za nepravděpodobné. Přesto se tento Maďar už tento víkend na okruhu v Katalánsku objeví v sedle satelitní Hondy RC212V, tedy na druhém stroji Japonce Yukiho Takahashiho. Talmacsi bude stejně jako ve čtvrtlitrech podporován svým sponzorem, firmou MOL.


“Za tuto obrovskou příležitost vděčím svému manažeru Stefanovi a firmě MOL, která stále stojí za mnou. Během závodu v Barceloně se chci seznámit s motorkou, protože je to poprvé, co na tomto speciálu pojedu. Ale udělám všechno proto, abych dokázal, že si zasloužít tuto důvěru,” uvedl o své nové šanci Gábor Talmacsi, který se tak vrací do týmu, v němž v sezóně 2006 na Hondě absolvoval jednu stopětadvacítkovou sezónu.

Informace o redaktorovi

Martin Hakl - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist