Takahashi pojede opět dvěstěpadesátku

Po svém nedobrovolném ukončení závodění v MotoGP, kdy byl v průběhu sezóny nahrazen Yuki Takahashi movitějším Gaborem Talmacsim, se vrací tento Japonec znovu do sedla závodního motocyklu Honda.

Zatím je to sice pouze na jeden závod, ale přece. 
Yuki Takahashi pojede 18. října na okruhu Twin Ring Motegi v rámci japonského šampionátu motocykl Honda RS250RW, kdy HRC organizuje na "Den Hondy" zvláštní závod protagonistů Grand Prix, kteří za tuto značku v posledních letech úspěšně startovali. 


25-ti letý Japonec Takahashi jel svůj první závod Grand Prix v roce 2001 - pochopitelně na divokou kartu doma v Motegi - ve třídě do 125 ccm. 
O rok později skončil o třídu výše při svém jediném startu v Grand Prix na místě třetím (opět v Motegi) a stejné umístění zopakoval i o rok později, tedy 2003.
V roce 2004 jel naposled na divokou kartu a byl tentoktáte klasifikován jako 5. 
V roce 2005 začala jeho čtyřletá kariéra stabilního jezdce dvěstěpadesátek ve světě Grand Prix, během níž 2x vyhrál (2006 v Le Mans a na Sachsenringu), 2x skončil druhý (2008 při GP San Marina a ve Valencii) a 1x dojel 3. (2008 v Jerezu). Ta byla ale provázena i zraněními - např. při testech na závod "Suzuka 8 Hour", kdy si komplikovaně zlomil nohu. Nejlépe v konečné tabulce šampionátu dvěstěpadesátek skončil vloni - jako pátý a i z tohoto důvodu postoupil v letošním roce Takahashi do "první ligy" a vystřídal v týmu Scot Racing Andreu Doviziosa - ten odešel jezdit do továrního týmu Hondy. 
Po závodě GP v Assenu (tedy po 7 závodech) byl ale v týmu, který byl peněžně úplně na dně, vystřídán Maďarem Gáborem Talmacsim a penězi firmy MOL...

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist