Suzuki prodloužila s Mirem na další dva roky

V sobotu oficiálně oznámil tým Suzuki Ecstar a Suzuki Racing Company prodloužení smlouvy s Joanem Mirem, který u tovární stáje japonského výrobce zůstane v mistrovství světa silničních motocyklů minimálně do roku 2022. Smlouvu již před nedávnem prodloužil také Alex Rins, takže Suzuki zůstává při osvědčené sestavě svých dvou talentovaných závodníků.

Dvaadvacetiletý jezdec z Mallorky Joan Mir debutoval v MotoGP v roce 2019. Suzuki Ecstar byla jeho prvním týmem MotoGP s nímž si velmi dobře rozumí a bylo to znát na jeho výsledcích. Celkem zajel devět výsledků v Top10 a nebýt zranění při testu v Brně, mohlo to být ještě daleko lepší než celkové dvanácté místo v šampionátu.

Rok 2020 je pro Joana Mira druhým s týmem Suzuki Ecstar, ale vzhledem k situaci s COVID-19 je prozatím bez jediného závodu. „Jsem nesmírně šťastný, že jsem podepsal se Suzuki další dva roky, protože prodloužit smlouvu je to nejlepší, co mohlo nastat a pro mě je to splněný sen,“ prozradil Joan Mir.

„Pro mě je velmi důležité pokračovat se stejným týmem, protože mám větší prostor k učení a víc času k tomu, abych předvedl potenciál. Každý den pracujeme na tom, abychom se dostali na vyšší úroveň. Z osobního hlediska jsem velmi spokojený, protože mám skvělý tým a parádní lidi kolem sebe. Děkuji všem u Suzuki za vloženou důvěru.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist