Suppo: Stonerův talent byl zhodnocen až příliš pozdě

Marketingový ředitel HRC Livio Suppo opravuje některé kritické názory odborníků a fanoušků na Caseyho Stonera a zároveň doufá, že se jeho oblíbenec nenachází ještě v úplném sportovním důchodu, nýbrž že si vzal pouze time-out a na tratě Grand Prix se po určité přestávce vrátí.

V období let 2006 až 2012 obohatil Casey Stoner závody MotoGP. Australan získal hned ve svém druhém roce závodění v královské kubatuře titul mistra světa a byl tak po dlouhé době prvním šampionem, který neseděl na japonském motocyklu. Trumf s Ducati se zapsal nezapomenutelně do historie MotoGP. A do dnešního dne se nedokázal nikdo Stonerovým úspěchům s Ducati ani přiblížit, natož je překonat.

"Casey byl neuvěřitelně rychlý. Na začátku nedokázali lidé jeho talent vůbec objevit, neboť se říkalo, že to je otázka motocyklu Ducati a pneumatik Bridgestone. Ale byl ton on, kdo dělal ten rozdíl!", říká Stonerův objevitel Livio Suppo, který ho koncem sezony 2006 přivedl k Ducati a o čtyři roky později se zasloužil o transfer australského pilota k Hondě.
V obou případech měl Suppo opravdu velký čich na pozdější výsledky: 2007 dominoval Stoner v MotoGP sice s hodně neposlušným, ale velmi rychlým motocyklem Desmosedici. Kritici sice říkají, že mistrovský titul se zrodil z kombinace výkonu Ducati o objemu 800 ccm a nepřekonatelných pneumatik Bridgestone. Ovšem Suppo říká něco jiného: "Loris (Capirossi; pozn. Bosso) měl úplně stejný motocykl a nebyl schopen udržet s Caseym tempo. A rok předtím bojoval stejný jezdec ještě o titul mistra světa". Ostatně je všeobecně známou věcí, což nedávno znovu potvrdil v jednom z rozhovorů i Vittoriano Guareschi, že Ducati z tohoto Stonerova titulu moc radost neměla, za týmovou jedničku byl totiž v roce 2007 naplánován už jmenovaný Capirossi a ten měl vyhrát...!

"A jak pokračovala jeho kariéra, tak lidé teprve poznali, jak je vlastně rychlý. A většina to pochopila teprve nyní. Ovšem to je už pozdě. Bude jim scházet", říká dále marketingový ředitel HRC, který tak byl u obou Stonerových titulů.
Ještě před oficiálním oznámením o Stonerově odchodu se vynořily různé fámy, že introvertní Australan si chce vzít oddechovou přestávku a třeba po dvou letech se zase bude chtít vrátit. Tuto teorii pak Suppo rozhodně nevylučuje: "Nikdo neví, co bude v budoucnu a Casey prostě potřebuje pauzu. Je už mnoho let v paddocku a potřebuje tak odpočinek", analyzuje italský manažer.

"Momentálně to vypadá, že už ukončil svou kariéru. Ale klidně po roce může přemýšlet úplně jinak. On je jediný, který to ví. Pokud si bude užívat klidu, tak je to dobře. Ale pokud ne, tak doufám, že se vrátí nazpět", myslí si Suppo.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (12x):



TOPlist