Stefan Bradl podstoupil úspěšnou operaci

Německý závodník Stefan Bradl v pondělí podstoupil operační zákrok pravého zápěstí, kde si pádem v závodu holandské TT zlomil člunkovou kost. Jezdce týmu Athinà Forward Racing operoval specialista na horní končetiny nemocnice v Augsburgu, Dr. Stefan Krischak.

Fragmenty zlomené člunkové kosti, která je nejčastěji lámající se kostí zápěstí, a zároveň zlomeninou, která se nejhůř hojí, Stefanu Bradlovi fixovali speciálním šroubem (Herbertův šroub), který umožní požadovanou kompresi, aby byl obnoven správný tvar a délka kosti.

Stefan Bradl po operaci uvedl, že vše dopadlo dobře, takže nyní bude následovat rekonvalescence, jejíž délku lze jen stěží odhadnout. Před Bradlem je jeho domácí Velká cena Německa, ale není vůbec jisté, zda do ní po prodělaném operačním zákroku nastoupí.

Letošní sezona je pro Stefana Bradla zlomová v tom, že už není členem LCR Hondy, kde jej vystřídal Cal Crutchlow, ale týmu kategorie Open Forward Racing. Od začátku sezony se Bradlovi příliš nedaří. Od Kataru po Barcelonu měl jen jeden mistrovský bod. V Katalánsku byl osmý, což je jeho nejlepší výsledek a po osmi kolech sezony má na kontě devět bodů. Jen pro srovnání, loni jich měl před domácím podnikem šestapadesát.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist