Spolupráce Daniho Pedrosy s HRC letos skončí

Po dlouhých osmnácti letech spojenectví Daniho Pedrosy s HRC v mistrovství světa prototypových motocyklů, tato spolupráce letos posledním závodem sezony skončí. Tuto informaci dnes oficiálně potvrdila společnost Honda Racing Corporation.

Jako trojnásobný světový šampion (1x125ccm a 2x250ccm) Dani Pedrosa přestoupil do MotoGP v roce 2006 a jezdcem Repsol Hondy je až dodnes. Během tohoto dlouhého období vyhrál jednatřicet závodů, třikrát slavil titul vicemistra, ale bohužel ani jednou nezískal mistrovský titul. Pedrosa je jezdcem, který dokáže předávat technikům potřebné informace a v neposlední řadě byl u Hondy vždy bezproblémovým týmovým kolegou.

„Dnes je pro mě smutný den,“ uvedl prezident HRC Yoshishige Nomura. „Za HRC chci Danimu poděkovat za vší tvrdou a úspěšnou práci, kterou odvedl a vyjádřit naši vděčnost za uplynulé dvě dekády. Přejeme mu zároveň hodně štěstí a úspěchů. Děkujeme Dani.“

Pro Španěla Daniho Pedrosu to nyní nebude zcela ideální období, ale jen málokdo z jezdců královské kubatury si dokázal udržet sedačku tovární motorky tak dlouho jak on, což nepochybně svědčí o jeho nesporném talentu. „Chtěl bych HRC poděkovat za všechny ty úspěšné roky,“ řekl. „Vždy budu mít HRC ve svých vzpomínkách a svém srdci. Všichni v životě potřebujeme nové výzvy a myslím, že nyní uzrál čas na změnu. Děkuji HRC.“

Kam teď Dani Pedrosa zamíří? To je otázka za milion, ale šeptá se, že by to mohla být Yamaha satelitní stáje tří ladiček.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 16 Kč od 8 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
jannyk přispěla 2 Kč
jo přispěl 2 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
crxjet přispěl 2 Kč
kybi přispěl 2 Kč
davidmestak přispěl 2 Kč
Foxx5 přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist